Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 18. 08:15, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MOTORSPORT HUNGARY

Itt a Repsol Honda 2024-es motorja! Az LCR is megmutatta motorját a MotoGP idei szezonjára!

Itt a Repsol Honda 2024-es motorja!  Az LCR is megmutatta motorját a MotoGP idei szezonjára!

Ma délelőtt bemutatták a Repsol Honda 2024-es MotoGP-motorját, miközben a csapatnál több változás is történt 2023-ról 2024-re. A Team LCR hivatalosan is megmutatta az általuk a 2024-es MotoGP-szezonban használt Honda motorokat.

A Repsol Honda csapatánál jelentős változások történtek a 2023-as évhez képest, hiszen idén már nem náluk, hanem a Gresini Ducatinál versenyez Marc Marquez, akinek a helyére Luca Marini érkezett, míg Joan Mir maradt a csapatnál.

További változás, hogy a spanyol klasszis távozása miatt a Repsol is kevésbé kiemelt helyen fog szerepelni a motoron, hiszen egy záradékot érvényesítve idén kevesebb pénzzel járulnak hozzá a csapat működéséhez, és vélhetően nem sokáig maradnak már egymás mellett a felek.

Az új igazolás, Johann Zarco és Nakagami Takaaki segítségével. Ahogy az előző években, úgy az LCR idén is megosztotta a motorok között a festést, az egyik Honda R213V a Castrol, míg a másik a japán olajvállalat, az Idemitsu színeiben fog majd versenyezni. Előbbi a már ismerős zöld-fehér-piros színösszeállítást kapta, ezeken a képeken látható először a csapat idei szerelésében Zarco. Az Idemitsu által szponzorált motort Nakagami hajtja majd. Mindkét festésen vannak apróbb változtatások, Zarco motorján egy csíkos minta tűnt fel.

Tavaly az LCR szerezte a Honda egyetlen futamgyőzelmét Austinban, Alex Rins remek teljesítményének köszönhetően, ő azonban már a Yamaha gyári csapatánál szerepel Franco Morbidelli helyén, az ő helyét vette át Zarco, aki előtte három évig a Ducatinál versenyzett. A francia tavaly Phillip Islanden végre megszerezte első MotoGP-futamgyőzelmét, tapasztalata mindenképpen hasznos lesz a Honda küldetésében, hogy visszaálljanak a bajnokság élére az évek óta tartó hanyatlás után, míg Nakagami a japán gyártó egyetlen fiókcsapatának biztos pontja, hetedik évét kezdi meg idén náluk.

A japán motoros volt a Honda második legjobb versenyzője 2023-ban, csak a hatszoros MotoGP-bajnok, Marc Marquez tudott nála jobb lenni a gyári RC123V-vel. 56 pontot szerzett a húsz versenyhétvége alatt. Mindkét versenyző ott lesz a hétvégi, idei utolsó szezon előtti teszten Katarban, a bajnokság ugyanitt kezdődik március 10-én.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 18:21, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Norris volt a leggyorsabb a második szabadedzésen.

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 15:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Sainz volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője érte el a legjobb köridőt a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki első szabadedzésén a Hungaroringen.

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.