Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 21. 07:33, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ismét kattant a bilincs!

Ismét kattant a bilincs!

A salgótarjáni rendőrök az otthonában fogták el azt a 30 éves férfit, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett.

https://youtu.be/p9qSQW0oF5k

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást azzal a 30 éves vármegyeszékhelyen élő férfivel szemben, aki 2022 nyarától több személynek adott át készpénzért cserébe olyan szert, amely az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat alapján N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, ami új pszichoaktív anyagnak minősül.

A rendőrök 2023. április 19-én a reggeli órákban megjelentek a gyanúsított salgótarjáni lakcímén, ahol kutatást tartottak. Eredményesen jártak el, ugyanis alufóliába csomagolt kábítószer gyanús anyagot is találtak, amely az elsődleges vegyészszakértői vizsgálat alapján szintén N-etil-norpentedront tartalmaz. Ezenkívül a nyomozók a férfi lakásának udvarán több helyen eldobálva és a terhelt tulajdonában lévő gépjármű motorháztetője alatt is ismeretlen anyaggal szennyezett alufólia darabokat leltek fel. Vagyonvisszaszerzés keretében a rendőrök a gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat – készpénzt, műszaki cikkeket, ékszereket – is lefoglaltak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival együtt a terheltet elfogták és előállították. A hatóság tagjai a férfit gyanúsítottként kihallgatták, amely során a cselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.