Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2024. Február 11. 21:21, vasárnap | Helyi
Forrás: BBC/portfolio/web/zsuffa csaba

III. Károlytól betegsége

III. Károlytól betegsége

Itt az első nyilatkozat III. Károlytól betegsége nyilvánossága hozása óta. III. Károly brit király először nyilatkozott, mióta rákkal diagnosztizálták. A brit uralkodó kifejezte háláját a közösség támogatásáért.

III. Károly daganatos betegségének közlését követő első nyilvános közleményében kifejezte mély háláját a világ minden tájáról érkező támogatásért. A 75 éves uralkodó az ilyen gesztusok fontosságát hangsúlyozva elmondta:

Mint azt mindazok tudják, akiket a rák érintett, az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást.

Ez a köszönetnyilvánítás azután hangzott el, hogy a Buckingham-palota hétfőn bejelentette: Károly király egy pontosan meg nem nevezett típusú rákkal küzd,

JELENLEG PEDIG A NORFOLKI SANDRINGHAMBEN TARTÓZKODIK KEZELÉS CÉLJÁBÓL.

Az uralkodó betegségét egy januárban végzett orvosi vizsgálat során fedezték fel, amelyet prosztatamegnagyobbodás miatt végeztek el. A palota tisztázta, hogy a diagnózis nem prosztatarákra vonatkozik.

III. Károly közleménye szerint állapotának nyilvánosságra hozatala növelte a közvélemény figyelmét és megbecsülését az Egyesült Királyságban és világszerte működő, rákbetegeket és családtagjaikat támogató szervezetek iránt.

A fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti élethosszig tartó csodálatom a saját személyes tapasztalatom miatt még nagyobb - fogalmazott.

Károly király egészségi állapota miatt ideiglenesen felfüggesztette uralkodói kötelezettségeinek ellátását. Távollétében a királyi család több magas rangú tagja, köztük Kamilla királyné és Vilmos walesi herceg átvették bizonyos feladatok ellátását.

Az uralkodó és Kamilla szerdán hagyta el a londoni Clarence House-t, hogy a norfolki rezidenciába költözzenek. Sussex hercege, Harry ugyanazon napon rövid látogatást tett az Egyesült Államokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?