Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 11. 21:21, vasárnap | Helyi
Forrás: BBC/portfolio/web/zsuffa csaba

III. Károlytól betegsége

III. Károlytól betegsége

Itt az első nyilatkozat III. Károlytól betegsége nyilvánossága hozása óta. III. Károly brit király először nyilatkozott, mióta rákkal diagnosztizálták. A brit uralkodó kifejezte háláját a közösség támogatásáért.

III. Károly daganatos betegségének közlését követő első nyilvános közleményében kifejezte mély háláját a világ minden tájáról érkező támogatásért. A 75 éves uralkodó az ilyen gesztusok fontosságát hangsúlyozva elmondta:

Mint azt mindazok tudják, akiket a rák érintett, az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást.

Ez a köszönetnyilvánítás azután hangzott el, hogy a Buckingham-palota hétfőn bejelentette: Károly király egy pontosan meg nem nevezett típusú rákkal küzd,

JELENLEG PEDIG A NORFOLKI SANDRINGHAMBEN TARTÓZKODIK KEZELÉS CÉLJÁBÓL.

Az uralkodó betegségét egy januárban végzett orvosi vizsgálat során fedezték fel, amelyet prosztatamegnagyobbodás miatt végeztek el. A palota tisztázta, hogy a diagnózis nem prosztatarákra vonatkozik.

III. Károly közleménye szerint állapotának nyilvánosságra hozatala növelte a közvélemény figyelmét és megbecsülését az Egyesült Királyságban és világszerte működő, rákbetegeket és családtagjaikat támogató szervezetek iránt.

A fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti élethosszig tartó csodálatom a saját személyes tapasztalatom miatt még nagyobb - fogalmazott.

Károly király egészségi állapota miatt ideiglenesen felfüggesztette uralkodói kötelezettségeinek ellátását. Távollétében a királyi család több magas rangú tagja, köztük Kamilla királyné és Vilmos walesi herceg átvették bizonyos feladatok ellátását.

Az uralkodó és Kamilla szerdán hagyta el a londoni Clarence House-t, hogy a norfolki rezidenciába költözzenek. Sussex hercege, Harry ugyanazon napon rövid látogatást tett az Egyesült Államokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.