Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 17. 13:54, vasárnap | Helyi
Forrás: MOTOR1

Így néz ki a gyalogos szemszögéből, amikor nem engedik át a zebrán!!!

Így néz ki a gyalogos szemszögéből, amikor nem engedik át a zebrán!!!

Meglehetősen elszomorítóak a tapasztalatok.

A múlt heti budaörsi kettős gázolás után a rendőrség úgy döntött, hogy saját maguk is tesztelik, mennyire türelmesek az átkelőhelyeknél a gyalogosokkal az autósok. Ahogy a videón látszik, nem eléggé."Rögtönzött közlekedési akciónkban kollégáink próbáltak átjutni az út egyik oldaláról a másikra. A tapasztalások elkeserítők, időnként a vak szerencse és a „gyalogos” óvatossága miatt nem történt a múltkorihoz hasonló tragédia. Az átkelőhely, amit egyébként fokozott óvatossággal kellene megközelíteni, jól belátható, megvilágított. Ennek ellenére sokan úgy gondolták, törvényen kívüliek, a féket nem ismerik, ők a nagyobbak és erősebbek, a gyalogos meg várjon a sorára, pedig elsőbbséget kell neki adni!"

"Mostani akciónk alatt kb. minden 9. percben lemeszeltünk egy sofőrt, aki hasonlóan gondolkodott - vagy nem érdekelte a zebrán sétáló gyalogos, vagy nem figyelt és húzott át úgy a csíkokon, hogy kollégánknak kellett lavíroznia, toporognia. A 17 szabálytalanul átsuhanó autós mellett ráadásként fogtunk ittas, illetve mobiltelefonáló vezetőket és olyat is, akinek nem volt jogosítványa" - írták közösségi oldalukon.

"Egyre nehezebb megtalálni azt a rendőrségi kommunikációs eszközt, amivel a járművezetőket jobb belátásra, szabálykövetésre lehet rábírni. Magyaráztunk, kértünk, sokkoltunk… Nem értjük, mit nem lehet azon érteni, hogy emberek élete nem tehető kockára!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.