Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 24. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Időnként esős, szeles idő.

Időnként esős, szeles idő.

Felhős, borongós időben lesz részünk, és kezdetben a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor.

Szombaton Délután viszont már csak a Dunától keletre eső tájakon lesz szükség az esernyőkre. A délies szelet sokfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalra északnyugaton foltokban pára, köd képződhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz hidegebb a reggel. Délután 12-17 fokot mérhetünk.

Vasárnap is többfelé kell számítani esőre, záporra. A nyugati határ közelében, valamint keleten, délkeleten és helyenként északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn már több napsütésre van kilátás, és csak néhol alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a déli-délkeleti szél. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. Délután a legmagasabb hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Kedden naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Eső, zápor elsősorban késő délután és este alakulhat ki a Dunántúlon.

Szerdán gyakran takarhatják felhők a napot, de jelentős csapadék sehol sem valószínű. Mindkét napon több tájegységünkön is élénk lehet a délkeleti szél. A reggelek helyenként párásak, ködösek lesznek, majd délutánonként 14-19 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Ugyanakkor szédülés, valamint mellkasi panaszok is előfordulhatnak.

A felhős, borongós, többfelé csapadék idő miatt romlik hő- és komfortérzetünk, lehangoltak lehetünk.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton kezdetben a nyugati és az északnyugati tájak kivételével többfelé várható eső, zápor, majd délután már csak a Dunától keletre eső tájakon alakulhat ki csapadék, így ezen a napon is sokfelé kell számítani vizes, csúszós utakra.

A délies szelet többfelé élénk, kezdetben helyenként erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalra, reggelre északnyugaton foltokban pára, köd képződhet, így az erre autózók átmenetileg korlátozott látási viszonyokkal is találkozhatnak.

A Dunántúlon helyenként rövid időszakokra előbújhat a nap a felhők közül, így ilyenkor érdemes lehet vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Helyi

Sok napsütés, kevés felhő, folytatódó kánikula.

Hajnalban nyugaton néhol szemerkélhet az eső, majd napközben többnyire a napsütés lesz túlsúlyban.