Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Időnként eshet az eső.

Időnként eshet az eső.

Erősen felhős, borongós időre számíthatunk. Kezdetben elsősorban északkeleten és délnyugaton, délután, este viszont már több tájegységünkön is előfordulhat kisebb eső.

Pénteken A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Hajnalra a szélcsendesebb északi tájakon pára, köd képződhet. Reggel 2 és 9, délután 9 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabb értékeket az északi és az északkeleti határhoz közel mérhetjük.

Szombaton is sok felhő lesz felettünk. Reggel, délelőtt a Dunától keletre több tájegységünkön számíthatunk esőre, majd átmeneti szünet után délután dél felől egyre többfelé elered az eső, néhol záporok is kialakulhatnak. Élénk, erős, helyenként viharos lesz a déli-délnyugati szél. Enyhe reggelre van kilátás, napközben pedig 13 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, keleten záporok is kialakulhatnak. Még többfelé szeles lesz az idő. Az ország nagy részén 9 és 15 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, de délkeleten 16-18 fok is lehet.

Hétfőn és kedden is több tájegységünkön kialakulhat még eső, zápor, hétfőn néhol zivatar sem kizárt. Hétfőn a Dunántúlon és a középső tájakon lehet élénk, erős az északnyugati szél, kedden viszont már sokfelé kell számítani élénk, erős, helyenként viharos északi-északnyugati széllökésekre. Hétfőn 8 és 15, kedden 7 és 13 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Pénteken sem lesz felettünk időjárási front, de az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti jellegű tünetek továbbra is jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos- és az ízületi panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább erősödhet a fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet, valamint a szél miatt romlik hő- és komfortérzetünk.

A felhős, borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken kezdetben elsősorban északkeleten és délnyugaton, délután, este viszont már több tájegységünkön is előfordulhat kisebb eső, emiatt többfelé vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők.

A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik, így jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, reggel a szélcsendesebb északi tájakon pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Csak néhol süthet ki a nap rövid időszakokra, de olyankor érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.