Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 11. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Fagyos reggel, felhős délután

Fagyos reggel, felhős délután

Napos lesz a délelőtt, de reggelre helyenként délen párássá válhat a levegő.

Csütörtökön Napközben észak felől megnövekszik a felhőzet, és északkeleten, keleten helyenként átmenetileg hószállingózás is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkülhet. Reggel ismét erős fagyokra kell számítani, a legalacsonyabb hőmérséklet általában -13 és -8 fok között alakul, de néhol akár -15 fok is lehet. Kora délután 0 és 5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de csak néhol fordulhat elő jelentéktelen hózápor. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -1 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton a Dunántúlon számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a Dunától keletre lehet több felhő az égen. Kisebb havazás, hózápor legfeljebb északkeleten fordulhat elő. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. A fagyos reggelt követően 1 és 6 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap változóan napos-felhős időben lesz részünk, kezdetben az északkeleti határnál gyenge hózáporok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, néhol erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Hétfőn a déli tájakon fordulhat elő kisebb eső, havas eső. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati-északnyugati szél. Délutánra 2 és 8 fok közé melegedhet a levegő.

Jelentős havazás nem várható

Csütörtökön legfeljebb északkeleten és keleten fordulhat elő átmenetileg hószállingózás, esetleg gyenge havazás, de számottevő havazás nem várható.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön napközben még nem lesz front felettünk, de hideg lesz, reggel erős fagyokra kell számítani.

Emiatt sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak nyálkahártyáink, nagy lesz a megfázás kockázata.

A kezdeti sok napsütés viszont jó hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre.

Csütörtökön estefelé egy hidegfront érkezik, emiatt fejfájás, görcsös panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Öltözzünk melegen, rétegesen, sapka, sál, kesztyű viselése is ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön az ország legnagyobb részén száraz időben lesz részünk, legfeljebb északkeleten és keleten fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás, így ezeken a tájakon számítani kell csúszós, síkos útszakaszokra.

A nyugati-északnyugati szél többfelé megélénkül, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel helyenként délen pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A fagyos reggel miatt indulás előtt érdemes több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.