Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 04. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Záporos reggel után napos idő!

Záporos reggel után napos idő!

Többfelé indulhat záporokkal a nap, délen, délkeleten egy-egy zivatar nem kizárt.

Csütörtökön Napközben az ország nagy részén sok lesz a napsütés, de helyenként futó záporok előfordulhatnak. A nyugatias szél az ország északi tájain és az Alföldön erős, néhol viharos lehet. Kora tavaszias időre számíthatunk 8 és 14 fok közötti maximumokkal.

Pénteken a kezdeti napos időt délután több felhő árnyékolhatja, kevés eső késő délután, este eshet északon. A délies szél a Dunántúlon élénk lehet. A legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hozhat többfelé csapadékot. Szombaton több helyen esőre, záporokra van kilátás, majd vasárnap egyre nagyobb területen ónos eső, majd havazás válthatja az esőt észak felől. Míg szombaton helyenként támad fel az északias szél, Vasárnap többfelé erős, viharos lehet. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, szombaton napközben 5 és 15, vasárnap reggel -1 és +7 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd délután hidegebb lesz.

Hétfőre virradóan mindenhol fagyni fog, északon -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, délután legfeljebb néhol enyhül fagypontig a levegő. Délen még szállingózhat a hó, észak felől felszakadozik a felhőzet. Erős, viharos marad az északias szél.

Hójelentés
Bánkút 1 cm
Eplény 20 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván 35 cm

Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, havazás továbbra sem jön. Téliesebb fordulat leghamarabb hétvégén jöhet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén jelentkezhet.

A szeles idő a tüneteket felerősítheti, valamint ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat.

Öltözzünk rétegesen, reggel ne hagyjuk otthon az esernyőket! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön eleinte többfelé eshet, vizesek, csúszósak lehetnek az utak, a déli, délkeleti tájakon zivatar hozhat lokálisan jelentősebb csapadékot.

Napközben már szakadozottabb lesz a felhőzet, helyenként alakulhat ki kisebb zápor.

Északon és az Alföldön erős, viharos szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.