Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Beragad a reggeli köd!

Beragad a reggeli köd!

Naposabb, illetve tartósabban ködös, rétegfelhős tájak váltakozhatnak, utóbbira főként északon, északnyugaton számíthatunk.

Csütörtökön Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő a ködös tájakon. A Dunántúlon többfelé megélénkül a déli-délnyugati szél. A maximumok 3 és 12 között alakulnak, a tartósan ködös, szürke tájakon lesz hidegebb.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, ekkor főként északon, északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék továbbra sem várható. A délnyugati szél keleten, északkeleten és a Dunántúl déli tájain többfelé megélénkül. Napközben 4 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton északon, északnyugaton ismét ködösen indulhat a reggel. Hajnalban helyenként gyenge eső, a ködös tájakon szitálás is kialakulhat. Napközben hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Északon megélénkülhet a nyugatias szél. Kora délután 5-13 fokot mérhetünk.

Vasárnap, Szilveszter napján is számítani lehet hajnali pára, köd kialakulására, ami néhol északon tartósan megmaradhat. Máshol viszont napos, enyhe időre van kilátás. A délies szél a Dunántúl északi felén erős, néhol viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 4-13 fok között alakulhat. Éjjel nyugat felől csapadék érkezhet.

Hójelentés
Bánkút 1 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván 60 cm
Sátoraljaújhely 1 cm
Visegrád -

Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az enyhe idő, havazás továbbra sem jön.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem lesz front térségünkben, de átlagosnál enyhébb időjárás miatt a melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Fejfájás, migrén, gyulladásos panaszok, keringési problémák alakulhatnak ki.

A tartósan ködös, nyirkos tájakon élők körében a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek, valamint bágyadtság, lehangoltság is előfordulhat.

Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni egy nagyobb sétára.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggelre sokfelé képződik köd, ami napközben az északi és néhol az északnyugati tájakon tartósan megmaradhat, emiatt korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Az ország többi részén viszont napos időre, száraz utakra készülhetünk.

Csapadék nem lesz, így leginkább a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben.

Helyenként élénk széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.