Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 26. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Marad az enyhe, kora tavaszi idő!

Marad az enyhe, kora tavaszi idő!

Hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű.

Kedden A délnyugati, nyugati szél több helyen élénk, az ország északi felén és néhol délnyugaton erős lesz. Napközben 9-16 fok ígérkezik.

Szerdán a Dunántúl délnyugati felén és helyenként az északkeleti határ közelében indulhat ködösen a nap, majd napközben a napsütésé lesz a főszerep, de délnyugaton helyenként csak lassan oszlik fel a köd. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben reggel, délelőtt többfelé élénk lehet. Kora reggel -2, +6, napközben 6-12 fok valószínű.

Csütörtökön napos és ködös, rétegfelhős tájak váltakozhatnak, utóbbira főként északon, északnyugaton számíthatunk. Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő a ködös tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délnyugati szél. A maximumok 4 és 13 között alakulnak, a tartósan ködös, szürke tájakon lesz hidegebb.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, ekkor főként északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. A délnyugati szél keleten és a Dunántúl déli felén többfelé megélénkül. Napközben 5 és 13 fok közé melegszik a levegő. Most úgy tűnik, hogy a hétvégén sem jön még lényeges válttozás.

Hójelentés
Bánkút 6 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 16 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 3 cm
Visegrád -

Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az enyhe idő, havazás továbbra sem jön.

Orvosmeteorológia

Kedden nem várható fronthatás, de az átlagosnál jóval enyhébb időben az arra érzékenyeknél melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Előfordulhat fejfájás, migrén, fáradékonyság, bágyadtság.

A szelesebb északi, északkeleti és délnyugati tájakon élők körében ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni és egy nagyot sétálni.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedd reggel, helyenként pára-, illetve ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat.

Napközben alapvetően száraz utakra készülhetünk, csak néhol alakulhat ki gyenge eső.

A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, az ország északi felén és néhol délnyugaton helyenként erős lökések kísérhetik, és csökkenthetik jelentősebb mértékben a járművek menetstabilitását.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.