Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 24. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Indul a tavaszias karácsony!

Indul a tavaszias karácsony!

Elsősorban a Dunántúl keleti és az Alföld nyugati felén lehet szakadozottabb a felhőzet, másutt elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor,

Vasárnap Északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 4 és 13 fok között alakulhat.

Hétfőn az ország északi felén lesz felhősebb az ég, itt eleinte néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A Dunántúlon, valamint délen lehetnek naposabb időszakok. A nyugati, délnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz, de északkeleten viharos lökések is előfordulhatnak. Tavaszias meleg várható 8 és 15 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

Kedden hosszabb-rövidebb napsütés mindenhol várható, számottevő csapadék nem valószínű. A nyugatias szél több helyen megélénkül. Enyhe marad az idő, 7-14 fok ígérkezik.

Szerdára virradóra sokfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, de napközben már többnyire napos, fátyolfelhős idő várható. Mérsékelt délies szélre, 6-12 fokos csúcshőmérsékletre van kilátás.

Csütörtökön északkeleten már tartósabban is megmaradhat a köd.

Hójelentés
Bánkút 14 cm
Eplény 65 cm
Kékestető 24 cm
Mátraszentistván 75 cm
Sátoraljaújhely 5 cm
Visegrád 28 cm


Holnap intenzíven olvadni fog

Az éjszakai órákban a csapadék súlypontja egyre inkább az északkeleti területek irányába tolódik majd el, a nyugatabbra eső területeken viszont egyre inkább a havas esőbe, esőbe megy át a csapadék. Vasárnap sajnos az enyhe időben intenzíven fog olvadni a szombaton lehullott hó.


Orvosmeteorológia

Vasárnap a magasban zajló melegedés miatt az érzékenyek körében melegfronti tünetek jelentkezhetnek.

Elsősorban fejfájásra panaszkodhatunk, valamint fáradékonyság, levertség, rossz közérzet is kialakulhat, álmatlanabbak lehetünk.

A változékony, szeles idő miatt a szokásosnál ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap eleinte még többfelé, majd egyre inkább csak az északkeleti-keleti részeken várható csapadék.

A magasabban fekvő területeken még hó is előfordulhat.

Intenzíven fog olvadni, emiatt sokfelé latyakos, hókásás, csúszós utakkal találkozhatunk.

A nyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk, vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.