Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 22. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Feltámad a szél, csapadék érkezik.

Feltámad a szél, csapadék érkezik.

A kezdeti rövidebb napos időt észak felől erős felhősödés váltja, és napközben észak, északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor.

Csütörtökön A hegyekben helyenként havas eső, havazás is lehet. A délnyugatira forduló szelet élénk, délután, este többfelé erős lökések kísérhetik. A maximumok 2 és 10 fok között alakulnak.

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több helyen, nagyobb számban a Dunántúlon készülhetünk záporokra, hódara-, illetve havaseső-záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Erős, több helyen viharos lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérsékletek 4 és 10 fok között várhatók.

Szombaton többfelé várható csapadék. Főként esőre készülhetünk, de az ország északi felén havas eső, havazás, hózáporok lesznek jellemzők. A nyugati-északnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. Napközben az ország északi-északkeleti felén 1-6, déli-délnyugati felén 7-14 fok várható.

Vasárnap a felhős időben szórványoisan fordulhat elő kisebb eső, zápor, északon, északkeleten reggel még havas eső, hó is hullhat. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között alakulhat. Karácsony első és második napján enyhe, tavaszias időben lesz részünk, helyenként a 15 fokot is elérhetjük.

Hójelentés
Bánkút 10 cm
Eplény 55 cm
Kékestető 5 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 5 cm
Visegrád -

A hegyekben hózáporok jöhetnek

Pénteken a záporok mellett elsősorban a hegycsúcsokon fordulhatnak elő hózáporok, de estig jelentősebb hóréteg kialakulása nem valószínű, csupán egy-két centi hullhat. Szombaton az ország és keleti felén átmenetileg többfelé havazhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfront hat szervezetünkre, emiatt görcsös eredetű felfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

Megnőhet a koraszülések száma, valamint ingadozhat a vérnyomás, kellemetlen nap vár a szív-és keringési rendszer betegségeiben szenvedőkre.

A változékony, szeles időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, a szokásosnál ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken sokfelé erős, viharos nyugati-északnyugati szél csökkentheti a járművek menetstabilitását, emellett elszórt záporokra, havas eső záporokra van kilátás, ezek környezetében átmenetileg vizessé, csúszóssá válhatnak az utak.

A magasabban fekvő tájakon hózáporok okozhatnak akár latyakos, hókásás útszakaszokat.

A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk, emiatt vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.