Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 21. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles napok jönnek.

Szeles napok jönnek.

Reggelre ismét több helyen válik ködössé, párássá a levegő, ami a feltámadó szél hatására hamar feloszlik.

Csütörtök A kezdeti rövidebb napos időt észak felől erős felhősödés váltja, és napközben észak, északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, a hegyekben helyenként havas eső, hószállingózás lehet. A délnyugatira forduló szelet élénk, északkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A maximumok 2 és 10 fok között alakulnak.

Pénteken egy markáns frontrendszer teszi mozgalmassá az időjárást. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett több helyen, főként a Dunántúlon készülhetünk esőre, záporokra, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Erős, helyenként viharos lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérsékletek 4 és 10 fok között várhatók.

Szombaton többfelé várható csapadék. Főként esőre készülhetünk, de a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki. A északnyugati szél sokfelé viharos lesz. Napközben északon, északkeleten 1-5, máshol 6-10 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Vasárnap eleinte többfelé várható csapadék, később az északi, északkeleti tájakra szorul vissza a csapadék. Eső, északabbra havas eső, havazás valósznű. Éjjel néhol eshet. Többfelé élénk, az északi tájakon erős, néhol viharos lesz a nyugati szél. A legmagasabb értékek 2 és 10 fok között alakulnak, északkeleten várható hidegebb.


Hójelentés
Bánkút 10 cm
Eplény 55 cm
Kékestető 5 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 10 cm
Visegrád -


Rövid havazás

Csütörtökön és pénteken elszórtan előfordulhat hózápor, a magasabb pontokon havazás. Utóbbi helyeken egy-két centi megmaradhat, máshol hamar elolvad.


Orvosmeteorológia

Csütörtökön a reggeli ködös, hideg órákban sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

Napközben egy melegfront hatására romolhat a reakcióidő, tompábbak, bágyadtabbak lehetünk.

Éjjel álmatlanság, napközben fáradtság jelentkezhet, gyakori lehet a fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök reggel több helyen köd, sűrű köd csökkentheti jelentősen a látótávolságot.

Napközben észak felől számíthatunk a legtöbb helyen esőre, míg a hegyeben havas esőre, hóra, ami csúszóssá teheti az utakat.

A reggeli napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Élénk, néhol erős délnyugati szél csökkentheti a menetstabilitást.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.