Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 20. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Újabb szürke reggel.

Újabb szürke reggel.

Szinte országszerte párásan, ködösen indul a nap, majd északnyugat felől hidegfront érkezik, növekedni kezd a felhőzet és elszórtan gyenge eső is kialakulhat.

Szerdán Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél, mely sok helyen kisöpri a hazánk felett rekedt, nyirkos levegőt, de keleten, északkeleten maradnak tartósan ködös tájak. Napközben 2-10 fokra számíthatunk.

Csütörtökön erősen felhős, borult lesz az ég. Napközben észak, északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, hegyekben helyenként havas eső, havazás. A délnyugatira forduló szelet élénk, északkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A maximumok ezen a napon 2 és 9 fok között alakulhatnak.

Pénteken egy markáns frontrendszer hoz szeles, mozgalmas időjárást. Sok lesz felettünk a felhő, több helyen számíthatunk csapadékra, mely északon, északkeleten és főként a hegyekben hullhat hó, hózápor, havas eső formájában. Sőt, egy-egy zivatar sem kizárt. Erős, helyenként viharos lesz a szél, a csúcshőmérsékletek 4 és 11 fok között várhatóak.

Szombaton a változóan felhős, napos időben néhol, záporokra, északon hózáporokra van kilátás. Majd este nyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet a Dunántúlra. A északnyugati szél sokfelé viharos lesz. Napközben északon, északkeleten 1-5, máshol 6-10 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Hójelentés
Bánkút 10 cm
Eplény 55 cm
Kékestető 5 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 10 cm
Visegrád -

Enyhébb napok jönnek, hó nélkül

A következő napokban sem várható havazás. Leghamarabb csütörtökön-pénteken találkozhatunk itthon vegyes halmazállapotú csapadékkal havas esővel, hózáporral .

Orvosmeteorológia

Szerdán szinte országszerte ködös, hideg idővel indul a nap, így reggeli órákban sokaknál felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

Napközben hidegfront érint bennünket, aminek hatására több helyen felszakad a ködtakaró, kisüt a nap.

Ugyanakkor a frontérzékenyeknél görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán kezdetben szinte országszerte ködre, sok helyen sűrű ködre kell számítani.

Szitálás, helyenként ónos szitálás, hószállingózás ismét előfordulhat, így nedves, vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni.

Napközben nyugat felől sok helyen feloszlik a köd, javulnak a látási viszonyok.

Északnyugaton eső miatt lehetnek nedvesek az utak, míg északkeleten napközben is megmaradhat a köd.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az északnyugati szél délután megélénkülhet a Dunántúlon.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.