Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 19. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szürke, többfelé tartósan ködös idő.

Szürke, többfelé tartósan ködös idő.

Ismét találkozhatunk naposabb, valamint - elsősorban északon, északkeleten - tartósabban felhős, párás, ködös tájakkal.

Kedden Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, de a ködös tájakon szitálás, eleinte ónos szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A felhősebb, párásabb országrészekben 0-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd északnyugat felől hidegfront érkezik, növekedni kezd a felhőzet és elszórtan gyenge eső is kialakulhat. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél, mely kisöpri a hazánk felett rekedt, nyirkos levegőt. Napközben 2-10 fokra számíthatunk.

Csütörtökön már több felhő lehet felettünk, főként északon és keleten fordulhat elő eső, zápor, északkeleten helyenként havas eső, hózápor. Az esti órákra érkezhet észak felől újabb, kiterjedtebb csapadékmező. A délnyugatira forduló szelet élénk, északkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A maximumok ezen a napon 2 és 9 fok között alakulhatnak.

Pénteken egy markáns frontrendszer hoz szeles, mozgalmas időjárást. Sok lesz felettünk a felhő, több helyen számíthatunk csapadékra, mely északon, északkeleten és főként a hegyekben hullhat hó, hózápor, havas eső formájában. Erős, helyenként viharos lesz a szél, a csúcshőmérsékletek 4 és 11 fok között várhatóak.

Hójelentés
Bánkút 10 cm
Eplény 55 cm
Kékestető 5 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 10 cm
Visegrád -

Enyhébb napok jönnek, hó nélkül

A következő napokban sem várható havazás. Leghamarabb csütörtökön-pénteken találkozhatunk itthon vegyes halmazállapotú csapadékkal havas esővel, hózáporral .

Orvosmeteorológia

Kedden nem várható fronthatás, anticiklon ólálkodik felettünk.

A hideg, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

A tartósabban borongós, szürke, nyirkos tájakon élők hangulata, közérzete romolhat, valamint alacsony lehet a hő- és a komfortérzet.

A szélcsendes, inverziós helyzetben lassan növekszik a szálló por mennyisége, romlik a levegő minősége.

A naposabb tájakon élők viszont energikusabbak lehetnek, illetve közérzetük javulhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden elsősorban hazánk északkeleti felén maradhat meg tartósan a köd, illetve a rétegfelhőzet, ezekben a régiókban szitálás, ónos szitálás is előfordulhat, így nedves, vizes, csúszós útszakaszokra kell készülni.

A párás, ködös tájakon jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.