Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 15. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kezdetben helyenként elkélhet az esernyő.

Kezdetben helyenként elkélhet az esernyő.

Az Alföldön és északon lehetnek tartósabban felhős, borongós tájak, itt kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat.

Pénteken Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de nyugaton és északnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, kezdetben esetleg hózápor kialakulhat. Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Reggelre helyenként pára, köd képződik. Hajnalban -3 és +4, kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de felhősebb tájakkal is találkozhatunk. A nap első felében elszórtan egy-egy futó zápor, hózápor kialakulhat, de délután említésre méltó csapadék már sehol sem valószínű. Főként a Dunántúlon lehet élénk, helyenként erős az északi-északnyugati szél. Sokfelé fagyos lesz a reggel, napközben pedig 2-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap sok felhő lesz az ország nagy része felett, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként szitálás előfordulhat. Helyenként élénk lehet a nyugatias irányú szél. Reggelre többfelé pára, köd képződik. Hideg lesz a hajnal, a csúcsértékek pedig 1 és 9 fok között alakulnak.

Hétfőn a Dunától keletre elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat, és helyenként tartósabban párás, ködös lehet az idő, miközben a Dunántúlon napos időre van kilátás. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Keleten és északkeleten 2 és 7, máshol 8 és 13 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Kedden naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A felhősebb tájakon 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Hójelentés
Bánkút 16 cm
Eplény 60 cm
Kékestető 18 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 10 cm
Visegrád 10 cm

Számottevő havazás nem várható

Pénteken az Alföldön és északon lehetnek tartósabban felhős, borongós tájak, itt kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de nyugaton és északnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, kezdetben esetleg hózápor kialakulhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a szeles idő miatt az érzékenyek körében fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Ingadozhat a vérnyomás.

A reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint fokozódhatnak a görcsös panaszok is.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, viszont a sokfelé szeles idő rontja majd hő- és komfortérzetünket.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken az Alföldön és északon lehetnek tartósabban felhős, borongós tájak, itt kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat, de nyugaton és északnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, kezdetben esetleg hózápor is kialakulhat, emiatt az érintett tájakon vizes, csúszós, néhol akár síkos utakkal találkozhatnak a közlekedők.

Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződik, mely egyes szélcsendesebb tájainkon napközben tartósabban megmaradhat, így korlátozott látási viszonyokra is számítani kell.

Sokfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, mely ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.