Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 25. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hózáporok jöhetnek!

Hózáporok jöhetnek!

Naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. A felhőátvonulásokból több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, hózáporok, valamint graupel záporok is.

Szombaton Néhol az ég is megdörrenhet. Napközben az északkeleti tájak kivételével élénk, erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Reggelre helyenként párássá válhat a levegő, északkeleten pedig köd is képződhet. Hajnalban -7 és +1, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap is gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupel záporok. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. Reggel -8 és -1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 0-5 fokot mérhetünk.

Hétfőn egyre többfelé megvastagszik a felhőzet, beborul az ég, a délutáni órákban a Dunántúl déli tájain kisebb eső is kialakulhat, miközben északkeleten elszórtan még futó hózáporokra lehet számítani. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. A reggel ismét fagyos lesz, délután pedig 0-7 fokra van kilátás.

Még meglehetősen nagy bizonytalanság mellett Keddre egy mediterrán ciklon hozhat szeles, csapadékos időt, és akár többfelé, de elsősorban északon és északkeleten havazhat is. Napközben -1 és +7 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szerdán már több órára kisüthet a nap az ország legnagyobb részén. A szeles időben csak -3 és +4 fok közötti maximumokra van kilátás.

Hózáporok jönnek

Szombaton a felhőátvonulásokból több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, hózáporok, valamint graupel záporok is, helyenként átmenetileg a táj is kifehéredhet. Az Északi-középhegység magasabb részein akár több centiméternyi hó is hullhat.

Orvosmeteorológia

Szombaton napközben időjárási front nem lesz felettünk, de az érzékenyek körében hidegfronti jellegű tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

Emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomásproblémák és keringési panaszok is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok is.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton a felhőátvonulásokból több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, hózáporok, valamint graupel záporok is, emiatt vizes, csúszós, néhol akár síkos, latyakos, hókásás, havas utakkal is találkozhatnak a közlekedők.

Záporokban, hózáporokban hirtelen jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

Sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél, ami jelentősebb mértékben csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Reggelre helyenként párássá válhat a levegő, északkeleten pedig köd is képződhet, így ezeken a tájakon átmenetileg korlátozott látási viszonyokra kell számítani.

Reggel az ország legnagyobb részén fagyni fog, így indulás előtt érdemes több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.