Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 31. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hidegfront jön esővel, záporokkal.

Hidegfront jön esővel, záporokkal.

Hidegfront alakítja majd időjárásunkat. Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar.

Kedden Heves zivatarokra is van esély, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak. Az élénk, erős délies szél délután északnyugatira fordul, a csúcshőmérséklet 15 és 25 fok között várható.

Szerdára a front elvonul, szép napos időben lesz részünk, csak délután kezd délnyugat felől növekedni a fátyolfelhőzet. Legfeljebb reggel az északkeleti határ mentén fordulhat még elő néhol gyenge eső, zápor, napközben nem fog esni. Nyugaton a déli, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban 4-11, kora délután 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön a napos időszakokat időnként zavarhatja felhősödés. Csak néhol fordulhat elő jelentéktelen csapadék. A déli-délkeleti szél egyre többfelé feltámad, a Viharsarokban és a Dunántúlon erős, nyugaton-északnyugaton viharos lökések kísérhetik. Hajnalra pára-, ködfoltok képződhetnek, a minumumok 3 és 11 fok között alakulnak, a maximumok pedig 13-19 fok között.

Pénteken nyugat felől egy újabb hidegfront hoz esőt, záporokat, helyenként az ég is megdörrenhet. Napos időszakok reggel, kora délelőtt keleten, délután nyugaton lehetnek. Sokfelé erős, viharos légmozgásra, 14 és 22 fok közötti maximumokra számíthatunk, keleten, délkeleten lesz melegebb.

Orvosmeteorológia

Kedden kezdetben még melegfronti tüneteket tapasztalhatunk, a melegfrontra érzékenyek körében migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság fordulhat elő.

Napközben nyugat felől hidegfront érkezik, így egyre inkább hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, így görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök, megnőhet a koraszülések száma.

A változékony időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, vérnyomás-ingadozásra, a gyulladásos panaszok erősödésére is számítani kell.

A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a tüneteket, valamint emiatt ingerlékenység, nyugtalanság felléphet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden egy hidegfront hatására többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt zivatarokra, emiatt vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, az intenzívebb gócokban pedig hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, valamint vízátfolyások, viharos széllökések nehezítheti a közlekedést.

A szél zivataroktól függetlenül is sokfelé lesz élénk, erős, emiatt jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.