Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 03. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hideg reggel után elszórt hózáporok jöhetnek.

Hideg reggel után elszórt hózáporok jöhetnek.

Az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, több felhő északkeleten és keleten lehet az égen. Északkeleten helyenként még kisebb havazásra számítani kell.

Vasárnap Északon pedig elszórtan futó hózáporok is kialakulhatnak, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó. Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél. Reggel -9 és -1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben -3 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn legfeljebb kezdetben északkeleten alakulhat ki egy-egy gyenge hózápor, máshol csapadék nem várható. Sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de délután nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Reggel a fagyra érzékeny helyeken akár -10 fok alatti minimumokat is mutathatnak a hőmérők. Kora délután -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden már több felhő lesz felettünk, csak helyenként süthet ki hosszabb időszakokra a nap. A nap első felében az Alföldön elszórtan átmenetileg vegyes halmazállapoú csapadék hullhat, majd késő délután nyugatra eső, havas eső érkezhet, mely este havazásba válthat át. Néhol élénk lehet a délkeleti szél. Ismét fagyos lesz a reggel, napközben pedig -2 és +8 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

A jelenlegi számítások szerint Szerdán több tájegységünkön ismét kialakulhat eső, havas eső és havazás is egy újabb mediterrán ciklon hatására. Többfelé élénk lehet az északias szél. -1 és +8 fok közé melegedhet napközben a levegő. Vegyes halmazállapotú csapadék még csütörtökön is előfordulhat többfelé az országban. A Dunántúlon feltámadhat az északnyugati szél. Kora délután -1 és +5 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hójelentés
Bánkút 8 cm
Eplény 10 cm
Kékestető 10 cm
Mátraszentistván 10 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 4 cm

Vasárnap északkeleten havazhat

Északkeleten helyenként még kisebb havazásra számítani kell a hét utolsó napján, északon pedig elszórtan futó hózáporok is kialakulhatnak, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó. Ezen a napon viszont jelentős hótakaró kialakulása sehol sem várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg idő miatt az érzékenyek körében hidegfronti jellegű tünetek jeletkezhetnek.

Emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét egyaránt előfordulhat.

Felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi fájdalmak.

A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Sokfelé több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, téliesen, illetve rétegesen, ugyanis hideg, sokfelé szeles idő várható.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap északkeleten helyenként még kisebb havazásra számítani kell, északon pedig elszórtan futó hózáporok is kialakulhatnak, illetve reggel még a Dunántúl déli tájain szállingózhat a hó.

Az érintett tájakon így vizes, csúszós, síkos, havas, esetleg jeges utakkal is találkozhatnak a közlekedők, viszont ez igaz lesz az előző napokban havazással érintett tájakra is.

Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél, mely jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

Az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, ezért érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Fagyos lesz a reggel, ezért indulás előtt érdemes lesz több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.