Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 08. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Hideg, nyirkos idő!

Hideg, nyirkos idő!

Reggelre sokfelé képződhet pára, köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, amely néhol tartósan megmaradhat. Csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap.

Péntek Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat a borongós területeken. A Dunántúl északi felén élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban általában -7 és +1 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de helyenként -10 fok körüli minimumokra is számítani kell. Napközben -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton az ország nagy részén borongós, szürke időre van kilátás, helyenként a pára, köd tartósan megmaradhat. Napközben nyugaton kisebb havazás, havas eső előfordulhat, máshol inkább csak hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás lehet a jellemző. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután pedig -2 és +4 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, helyenként havazásra és ónos esőre is, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Egyes tájegységeinken élénk lehet a szél. Fagyos lesz a reggel, majd napközben -2 és +8 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn és Kedden is sok felhő lesz felettünk, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Elszórtan számítani kell átmenetileg esőre, záporra, de hétfőn északon kisebb havazás és ónos eső is előfordulhat. Hétfőn többfelé élénk lehet a délies szél, majd kedden nem lesz jelentős a légmozgás. Hétfőn -1 és +8, kedden 1 és 9 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Hójelentés
Bánkút 12 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 27 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 23 cm

Jelentős havazás nem várható

Pénteken számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat a borongós területeken.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hideg téli idő miatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési panaszok, vérnyomásproblémák, görcsös panaszok és ízületi problémák egyaránt jelentkezhetnek.

Ugyanakkor szívpanaszok és légzési problémák is előfordulhatnak.

Sokfelé szürke időben lesz részünk, mely rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás, kezdetben ónos szitálás is előfordulhat a borongós területeken, így vizes, csúszós, helyenként akár jeges utakkal is találkozhatnak a közlekedők.

Ugyanakkor még mindig találkozhatunk havas, hókásás, latyakos, nagyon csúszós utakkal is.

Hajnalra, reggelre sokfelé képződhet pára, köd, amely néhol tartósan megmaradhat napközben, az érintett tájakon korlátozott látási viszonyokra kell készülni.

A Dunántúl északi felén élénk lehet a délkeleti szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A téliessé vált körülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.