Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Február 06. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Hiányosságok a bátonyterenyei városgazdálkodási üzemnél

Hiányosságok a bátonyterenyei városgazdálkodási üzemnél

Hiányosságok feltárásával zárult le a Bátonyterenyei BÁVÜ Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ellenőrzése.

Az Állami Számvevőszék a 2008 és 2012 közötti időszakra nézve értékelte a társaság közfeladat ellátását érintő gazdálkodási tevékenységének szabályszerűségét – a társaság számviteli rendszerének szabályozottságában súlyos hiányosságokat tártak fel. A BÁVÜ az ellenőrzött időszakban a közel 14 ezer lakóval rendelkező Bátonyterenye közigazgatási területén végezte a közterületek tisztántartását, a nem veszélyes hulladék gyűjtését, újrahasznosítását.
Bátonyterenye Város Önkormányzata nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tervvel, belső ellenőrzése az ellenőrzéseivel a hulladékgazdálkodás szabályszerű teljesítéséhez, valamint az önkormányzati vagyon megóvásához nem járult hozzá – olvasható a szervezet által kiadott megállapítások között. Az ÁSZ jelentése ismerteti, hogy a cégnél a lakossági díjkalkuláció sem volt megalapozott, mert hiányzott az utókalkuláció, vagyis a díjaknak a tényleges költségekkel történő összevetése.
A társaság ügyvezetőjének a számviteli szabályozási hiányosságok megszüntetésére, valamint a szabályszerű gazdálkodási gyakorlat megteremtése érdekében, a polgármesternek az adatszolgáltatási mulasztások körülményeinek kivizsgálására vonatkozóan, a jegyzőnek pedig a társaságnál lefolytatandó belső ellenőrzésre tett javaslatot az ÁSZ. Ezekre reagálva az érintetteknek intézkedési tervek kell készíteniük, melynek alkalmasnak kell lennie a feltárt hiányosságok megszüntetésére és a mulasztások következményeinek kezelésére.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: BÁVÜ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 12:00, szerda | Helyi

Egy családi ház konyhája égett Salgótarjánban.

Tűz keletkezett egy családi házban kedd délután Salgótarjánban, a Karancs úton. A százhúsz négyzetméteres, kétszintes épület konyhájában keletkezett a tűz, a lángok az előszobát is érintették.

2024. Július 31. 11:21, szerda | Helyi

Balatoni Katalin: augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg.

2024. Július 31. 09:00, szerda | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 31. 08:15, szerda | Helyi

Sok-sok napsütés.

Szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható.