Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 10. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Hiába szerelte le a rendszámot!

Hiába szerelte le a rendszámot!

A salgótarjáni rendőrök három nap alatt megtaláltak egy ellopott utánfutót, és elfogták a bűncselekmény három elkövetőjét.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Pintérpuszta belterületéről elvittek egy egyedi gyártású utánfutót. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai azonnal megkezdték a nyomozást, és a bejelentést követő harmadik napon meg is találták a járművet, valamint előállították a három tolvajt. Kihallgatásukon fény derült a jogellenes cselekmény kivitelezésére, beismerték tettüket.A 47 éves salgótarjáni férfi Pintérpuszta belterületén felfigyelt egy utánfutóra, amely már hetek óta az út mellett vesztegelt. Úgy gondolta, megszerzi magának, és fel is hívta egyik ismerősét, segítsen neki a szállításban. Mivel a 30 éves férfi nem rendelkezett olyan gépkocsival, amivel megoldhatták volna a vontatást, ezért egy 29 éves, szintén salgótarjáni lakos sietett a segítségükre.

A két fiatalabb tettes január 1-jén, az éjszaka közepén meg is érkezett a 47 éves megbízó által megadott címre, ahonnan az utánfutót a lakására vontatták. A szállítás után a férfinak eszébe jutott, hogy a járművet biztos keresni fogják, így levette róla a rendszámot, és elrejtette a műhelyében. A megérzése nem csalt, azonban hiába volt a csel, a rendőrök megtalálták az udvarán az elszállított utánfutót és a leszerelt rendszámot, amiket lefoglaltak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a legidősebb férfit lopással és egyedi azonosító jellel visszaéléssel, míg két társát lopással gyanúsítja.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.