Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2013. Április 27. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Hétvégi sportműsor

Hétvégi sportműsor

Törökbálinton játssza következő mérkőzését az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokság felsőházi rájátszásában a Konecranes Salgótarjáni KSE.

A múlt hét végi, MAFC elleni hazai sikernek köszönhetően immár matematikailag is biztos, hogy a Kecskemét ellenfele az SKSE lesz majd a küzdelemsorozat fináléjában, így a törökbálinti presztízscsatát már a döntőre való készülés jegyében vívhatják Surmannék. A mérkőzés szombat este fél hétkor kezdődik.

Újabb rangadóra készül a Balassagyarmati Kábel SE NB I/B-s férfi kézilabda-csapata. A bajnokság keleti csoportjában szereplő Ipoly-parti gárda az élcsoporthoz tartozó, de az utóbbi időben gyengébben szereplő Törökszentmiklóst fogadja. A találkozót szombat este hat órától rendezik a Balassagyarmati Városi Sportcsarnokban.

Salgótarjánban rendezik az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság északi csoportjának slágermérkőzését. Az összecsapáson a tabella harmadik helyén álló Salgótarjáni KC a jelenlegi második Füzesabonyt fogadja. A mérkőzés szombat délután négy órakor kezdődik a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban.
Szombaton lép pályára másik együttesünk is, a tabellán negyedik helyen álló Salgótarjáni Strandépítők csapata 18 órától a kilencedik helyen álló Budakalász otthonában lép pályára.

A tavaszi idény egyedüli veretlen csapatát, Budakalász együttesét fogadja a hétvégén a Balassagyarmati Kiss Árpád VDSE NB II-es női kézilabda-csapata. A tabella utolsó helyén álló gyarmati hölgyek szombaton 13 órakor fogadják ellenfelüket az Ipoly-parti csarnokban.

Idegenben játsszák következő mérkőzésüket NB III-as labdarúgó-csapataink. A tabella hetedik helyén álló, és eddig jó tavaszt produkáló SBTC ezúttal a harmadik Felsőtárkány otthonában mérkőzik szombat délután öt órától, míg a 12. Nagybátony a 11. helyen álló Gyöngyöshöz utazik az alsóházi rangadón. Ez utóbbi találkozó vasárnap délután öt órakor kezdődik.

Sportnapot rendez szombaton a balassagyarmati Vitalitás SE. A város egyik legnagyobb sportegyesülete a megújult Nagyligeti Sportcentrumba invitálja tagságát, a tagok családtagjait vés a sportolni vágyókat a sportnap délután fél kettőkor kezdődik.

Szombaton ismét három távon rendezi meg a Nógrád Megyei Természetbarát Szövetség a Karancs-Medves teljesítménytúrát. A teljesítménytúra az idén induló Négy Évszak a Karancs-Medves vidékén túramozgalom nyitóállomása lesz, emellett a Cartographia Kupa 2013 túrasorozat egyik fordulója is.

Labdarúgás, megyei I. osztály, szombat, 16 óra 30 perc: Mátranovák – Pásztó, Palotás – Szécsény, Rimóc – Balassagyarmat, és Somos – Nőtincs. Vasárnap, 16 óra 30 perc: Berkenye – Karancskeszi, Érsekvadkert – Szurdokpüspöki, és Karancslapujtő – Héhalom.

Labdarúgás, megyei II. osztályú bajnokság, keleti csoport, szombat, 16 óra 30 perc: Karancsberény – Karancsalja. Vasárnap, 16 óra 30 perc: Lucfalva – Jobbágyi, Etes – Zagyvaróna, Mátraterenye – Cered, és Ságújfalu – Buják.

Labdarúgás, megyei II. osztályú bajnokság, nyugati csoport, szombat, 16 óra 30 perc: Romhány – Nagyoroszi. Vasárnap, 16 óra 30 perc: Borsosberény – Diósjenő, Ipolyszög – Bánk, Dejtár – Őrhalom, Rétság – Szügy, és Nógrádsáp – Szendehely.

Labdarúgás, megyei III. osztály, keleti csoport, szombat, 16 óra 30 perc: Piliny – Mátraszele, és Mátraverebély-Szentkút– Ménkesi Bányász. Vasárnap, 16 óra 30 perc: Egyházasgerge – Kisterenye, Felsőtold – Mihálygerge, Nógrádmegyer – Ecseg, és Kisbágyon – Csécse.

Labdarúgás, megyei III. osztály, közép csoport, szombat, 16 óra 30 perc: Mohora – Ludányhalászi. Vasárnap 16 óra 30 perc: Szécsény II. – Nógrádmarcal, Nógrádsipek – Ipolyvece, Ipolytarnóc – Csitár, Kétbodony – Nagylóc, és Varsány – Herencsény.

Labdarúgás, megyei III. osztály, nyugati csoport, vasárnap, 16 óra 30 perc: Vanyarc – Keszeg, 15 óra, Nógrád – Legénd, Erdőkürt – Szirák, Tolmács – Szátok, és Hont – Ősagárd.

Kézilabda, Pest megyei junior bajnokság, nők: St. Madách DSE – Göd, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, szombat, 11 óra.

Kosárlabda: Nógrád megyei amatőr csapatok 3x3 kupája, Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, vasárnap 9 óra.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: sportműsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.