Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. November 24. 07:45, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Hét végi sportműsor

Hét végi sportműsor

Rangos kerékpáros sporteseménynek ad otthont Salgótarján.

Közvetlen vetélytársával vívja következő bajnoki mérkőzését a Balassagyarmati Kábel SE NB I/B-s férfi kézilabda-csapata. A tabella nyolcadik helyén álló Ipoly-parti gárda a keleti csoport tizedik fordulójában a jelenlegi kilencedik, Mizse KC otthonába utazik. A találkozó szombat este hat órakor kezdődik.

Vasárnap játsszák következő mérkőzéseiket a salgótarjáni kézilabda-csapatok. A Salgótarjáni Strandépítők együttese a játéknap rangadójára készül, a bajnoki tabella harmadik helyén álló gárda ugyanis a listavezető Csömört látja vendégül. A forduló slágermérkőzése 15 órakor kezdődik a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A másik tarjáni gárda, a második helyen álló Salgótarjáni KC a győzelem reményében utazik a jelenlegi tizedik, Egri Eszterházy SZSE otthonába, ez utóbbi mérkőzést 16 órától rendezik.

A bajnoki címvédő, jelenlegi éllovas Celldömölk otthonában játssza következő bajnoki mérkőzését szombaton Szécsény extraligás férfi asztalitenisz-csapata. A játéknap rangadóját a házigazda egy pontos előnnyel várja a második helyen álló – és szintén remekül teljesítő – Szécsény ellen. A találkozót szombat délelőtt rendezik.

Hazai környezetben játssza következő bajnoki mérkőzését a Szerva ASE NB II-es férfi asztalitenisz-csapata. A bajnokságot jelenleg százszázalékos teljesítménnyel vezető Nógrád megyei gárda szintén rangadón lép pályára, hiszen ellenfele, Vác együttese ugyancsak dobogós. Az összecsapást szombat délelőtt 11 órától rendezik Szécsényben, a Magyar úti általános iskolában.

Salgótarjánban folytatódik az idei kerékpáros SuperCross sorozat. Az immár harmadik alkalommal meghirdetett országos sorozatnak a Salgótarjáni HKE egy kazincbarcikai és egy ózdi futam után ad otthont. A kerékpársportok egyik leglátványosabb szakága a cyclo-cross, amelyben a versenyzőknek akadályokon, lépcsőkön keresztül, a kerékpárt néha vállra véve kell előre haladnia. A sorozat keretében meghirdetett Karancs Kupát november 25-én, vasárnap rendezik. A versenyfutamok délelőtt 11 és délután két óra között zajlanak majd a Szojka Ferenc Stadion és a Dolinka területén.

Kézilabda NB II., Északi csoport, nők, 8. forduló: Balassagyarmati Kiss Árpád VDSE – Budakalászi MSE, Balassagyarmati Városi Sportcsarnok, szombat, 18 óra.

Labdarúgás, megyei I. osztály, szombat, 13 óra: Palotás – Érsekvadkert, és Rimóc – Szurdokpüspöki. Vasárnap, 13 óra: Héhalom – Szécsény, Nőtincs – Karancskeszi, Bercel – Balassagyarmat, Somoskőújfalu – Mátranovák, és Karancslapujtő – Berkenye.

Labdarúgás, megyei II. osztály, nyugati csoport, szombat, 13 óra: Romhány – Ipolyszög. Vasárnap, 13 óra: Dejtár – Borsosberény, Nagyoroszi – Diósjenő, Nézsa – Bánk, Szendehely – Szügy, és Tereske – Rétság.

Futsal: NB II, Keleti csoport, nők: Gyulai Amazonok – Skorpió SE Salgótarján, Gyulai Városi Sportcsarnok, szombat, 13 óra.

Túra: A Zöld Út Természetjárók Egyesülete nyílt túrát hirdet november 24-én, szombaton. A tervezett útvonal: Mátraszőlős-Függő-kő-Tepke-kilátó-Pásztó. Találkozás a salgótarjáni buszpályaudvaron, a 7,40-kor induló budapesti autóbusznál. Túravezető: Kaszás Józsefné.
Képünk illusztráció.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: sportműsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 06:21, csütörtök | Helyi

Nagy László költő utolsó üzenete a jövőnek videón

Nagy László költészetéből már a hatvanas években több mondat, verssor vált szállóigévé. A Ki viszi át a szerelmet című versről kis túlzással azt állíthatjuk,

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.