Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Április 24. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Helyreállítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot Szécsényben

Helyreállítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot Szécsényben

A Belügyminisztériumtól igényelt vis maior támogatásból állítják helyre a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) Járási Tankerületi Igazgatóságát Szécsényben.

A munkálatokra azt követően, hogy márciusban beomlott az épület tetőszerkezetének egy része - közölte az MTI-vel a jegyző.
Bagó József elmondta: a március 12-i omlás után kiürítették az épületet, amely a munkák miatt azóta is üresen áll, a Klik - átmenetileg az iskolában elhelyezett - dolgozói remélhetően két-három hét múlva költözhetnek vissza.
Márciusban azonnal megkezdték a kármentést és az életveszély elhárítását, a jogerős építési engedély birtokában pedig hozzáfognak az újjáépítéshez - tette hozzá.
Mint a jegyző elmondta, újra kell építeni a kapubejáró fölötti tetőrészt, vissza kell majd kapcsolni a gázt és az áramot, helyreállítani az internetkapcsolatot.
A kétmillió forintos munkára 1,8 milliós támogatást igényelt az önkormányzat, az első előleget már átulta a tárca - közölte Bagó József.
A belvárosi, Kossuth úti épületnél történt omlásban senki nem sérült meg, a baleset kora este, munkaidő után történt Szécsényben.

Címkék: Klebersberg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.