Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 16. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Helyenként elkélhet az esernyő.

Helyenként elkélhet az esernyő.

Sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, felhősebb tájakra a Dunántúlon és északkeleten számíthatunk.

Szombaton csak néhol fordulhat elő jelentéktelen csapadék. Főként a Dunántúlon lehet még többfelé élénk az északi-északnyugati szél. Kora délután 2-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap reggelre főként délnyugaton és északkeleten, keleten képződhet köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, melynek egy része napközben is tartósan megmaradhat. Máshol fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható. A fagyos reggelt követőenb a tartósabban borongós, párás tájakon 1 és 3, máshol 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, csak északkeleten ragadhat be a köd, rétegfelhőzet. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A borongós, ködös északkeleti tájakon 0 és +5, máshol 6 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden ismét köd korlátozhatja a látási viszonyokat és a napsütést. Csapadék nem érkezik, legfeljebb szitálás fordulhat elő. A felhősebb tájakon 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerdán is sokfelé ködösen indulhat a nap, majd délután északnyughat felől feltámadó északnyugati széllel, kevés csapadékkal hidegfront érkezhet.

Hójelentés
Bánkút 16 cm
Eplény 60 cm
Kékestető 15 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 10 cm
Visegrád 10 cm

Anticiklon hoz szárazabb időt

Hétvégén nem várható jelentős mennyiségű csapadék, így havazásra sem kell számítani.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem várható fronthatás, ám a hideg, többfelé fagyos hajnali, reggeli órákban átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak.

Emellett ingadozhat a vérnyomás, egyeseknél mellkasi fájdalmak, légzési nehézségek is jelentkezhetnek.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ami jó hatással lesz a hangulatra, közérzetre.

Felhősebb, fényszegényebb tájakkal a Dunántúlon és északkeleten találkozhatunk, az itt élők lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetnek.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton hazánk nagy részén száraz utakra készülhetnek az útnak indulók, a még havas tájakon fordulhatnak elő vízátfolyások következtében vizes, csúszós, hajnalban akár jeges útszakaszok.

A Dunántúlon még többfelé élénk lesz az északi-északnyugati szél, ami kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, a naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.