Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Április 13. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Házilag készített lőfegyvert foglaltak le a rendőrök

Házilag készített lőfegyvert foglaltak le a rendőrök

Két férfi ellen indított büntetőeljárást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Zsolt 27 éves nagykeresztúri és L. László 42 éves salgótarjáni lakos ellen.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a beszerzett információk alapján gyanúsítottak lakóhelyén 2014. április 10-én házkutatást tartottak. A hatóság tagjai a 42 éves férfi lakásán egy 22-es kaliberjelzésű, házilag készített - hangtompítóval és céltávcsővel felszerelt - lőfegyvert, valamint ehhez tartozó lőszereket találtak és foglaltak le. A jelenlegi adatok szerint a tárgyak B. Zsolt birtokában voltak korábban, és azokat előző napon adta át L. Lászlónak. B. Zsolt salgótarjáni tartózkodási helyén megtartott házkutatáson a nyomozók további - különféle kaliberű – lőszereket találtak és foglaltak le. A lőfegyver és lőszerek tartásához érvényes hatósági engedéllyel egyik férfi sem rendelkezett. A nyomozók a két férfit a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. B. Zsoltot a hatóság őrizetbe vette. A nyomozás szakértők bevonásával folyamatban van.

Címkék: lőfegyver

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 12:00, szombat | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 27. 09:00, szombat | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Nyaralóidő, kánikula.

Napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar.

2024. Július 27. 08:00, szombat | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.