Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Január 22. 16:17, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Hatvanezer forintnyi összegért kelt el egy tökmag Nagy-Britanniában

Hatvanezer forintnyi összegért kelt el egy tökmag Nagy-Britanniában

Százhatvannyolc fontért - mintegy 60 ezer forintért - kelt el egy tökmag árverésen Nagy-Britanniában.

A magot a Thompson and Morgan kertészet vette meg, amelynek Ipswich közelében van a központja. Tulajdonosai remélik, hogy nekik lesz a legnagyobb tökük a világon, mivel a mag egy 911 kilós példányból való.
"Nagy tökhöz mindenekelőtt rekorddöntő tök magja kell, genetikailag bizonyítottan kiváló példányé" - idézte Paul Hansfordot, a kertészet vezérigazgatóját a BBC.
A cég olyan szakértőt keres, aki járatos a gigászi zöldségek növesztésében.
A kertészet az árra csak legyint, mivel 2011-ben akadt olyan tökmag, amely ezer fontért - 350 ezer forintért - kelt el. Az egy 821 kilós töké volt, amely irgalmatlan mérete ellenére csak öt magot "fialt".
A mostani árverés a neten zajlott, összesen 24 tökmag került kalapács alá. A 168 fontos tökmagot egy amerikai termesztő, Ron Wallace kínálta eladásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 14:49, csütörtök | Bulvár

Bródy Sándor magyar író, drámaíró és publicista

161 éve született ezen a napon Bródy Sándor magyar író, drámaíró és publicista. Hatással volt többek között Ady Endrére, Móricz Zsigmondra, Krúdy Gyulára, Szomory Dezsőre és Molnár Ferencre is.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.