Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Augusztus 12. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Hamarosan elkészül a záportározó

Hamarosan elkészül a záportározó

A hónap végére befejeződik a záportározó építése Nógrádsipeken.

Az új vízmű kialakítására 176 és félmillió forint támogatást nyert a település önkormányzata. Erről közleményben tudatta Doman Ferenc, Nógrádsipek polgármestere. Mint írta, a Cserhát hegyoldalai által szegélyezett, 730 fős település lakóit hosszú évek óta fenyegeti az árvíz. A helyzet 2010. május-júniusában vált kritikussá, amikor a Rimóc-Sipeki patak és oldalágainak vízgyűjtő területére lezúduló óriási mennyiségű csapadékot a vízfolyás eliszaposodott, beszűkült medre képtelen volt elvezetni. Akkor mintegy nyolc órán át vonult az ár és öntött el otthonokat, utakat, hidakat és mezőgazdasági területeket. Mivel a patak medrét sem mélyíteni, sem szélesíteni nem lehet, az egyetlen megoldás a záportározó építése volt. A beruházás tavaly novemberben kezdődött, és idén augusztus végére fejeződik be. A tározó megépítésével elhárul az árvízveszély. A védmű Nógrádsipeken kívül jó hatással lesz Rimócra és Szécsényre is.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: záportározó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.