Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 17. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Futó záporok jönnek!

Futó záporok jönnek!

Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és kisebb esővel, záporokkal egy csapadékzóna vonul át felettünk. Legtovább délkeleten tart ki a napos idő, az eső ide csak este ér el.

Szombaton A szél általában gyenge, mérsékelt lesz, csak helyenként a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő élénk északnyugati széllökések. Hajnalra több tájegységünkön képződhet pára, köd. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, napközben pedig 10-16 fokra számíthatunk.

Vasárnap változóan napos-felhős időben lesz részünk, csak néhol fordulhat elő rövid ideig tartó eső, illetve zápor. Az északias szelet a Dunántúlon, valamint keleten és északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Enyhébb lesz a reggel, csak az északi fagyzugos helyeken valószínű gyenge fagy, ugyanakkor ismét többfelé pára, köd képződhet. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, és az ország északi felén időnként kisebb esőre, záporokra is számítani kell. Helyenként élénk lehet a déli-délnyugati szél. Reggel többfelé fagyni fog, délutánra pedig 6 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Kedden szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Elszórtan kialakulhat kisebb eső, zápor, de nem lesz tartós a csapadékhullás. Sokfelé feltámad az északnyugati szél. 8 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán több felhő lesz felettünk, de csak kevés helyen alakulhat ki átmenetileg kisebb eső. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Napközben 8-14 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, keringési- és görcsös panaszok egyaránt jelentkezhetnek.

A hideg, helyenként nyirkos hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

Nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás és szívproblémák is előfordulhatnak.

Romlik hő- és komfortérzetünk, de a naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk rétegesen, mert reggel hideg lesz, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton északnyugat felől kisebb esővel, záporokkal egy csapadékzóna vonul át felettünk, így többfelé számítani kell vizes, csúszós utakra.

Elsősorban a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő élénk északnyugati széllökések, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Reggel többfelé fagyni fog, így indulás előtt érdemes több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:36, péntek | Helyi

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.