Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 07. 07:45, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Folytatódik a szeptemberi nyár!

Folytatódik a szeptemberi nyár!

Marad a meleg, csapadékmentes idő. Felhők alig lesznek az égen, szinte zavartalan napsütésben lesz részünk.

Csütörtökön Az Alföldön és az Északi-középhegységben helyenként élénk lehet a szél. A friss hajnalt követően délutánra 26 és 31 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken is napos idő várható, csapadékra ezen a napon sem kell számítani. A keleties szél legfeljebb néhol északon élénkülhet meg. Hajnalban 8 és 17, délután 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

A jó hír az, hogy hétvégére sem romlik el az idő: folytatódik a napos, késő nyárias, csapadékmentes időjárás. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Délutánonként 26-32 fok valószínű.

A meleg nyári idő a jövő hét első napjaiban is kitart, délutánonként maradnak a 26 és 32 fok közötti csúcsértékek. Napos idő várható, felhők szinte nem is lesznek az égen. Kedden már többfelé megélénkülhet, északnyugaton meg is erősödhet a déli-délkeleti szél.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem várható fronthatás.

A friss, többfelé hűvös reggelt követően délelőtt gyorsan melegszik majd az idő, délután továbbra is nyárias meleg várható, így nagy lesz a napi hőingadozás.

Sokaknál alakulhatnak ki keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, ugyanakkor migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, esetleg szédülés, rosszullét is előfordulhat.

A hűvösebb tájakon reggel átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak.

A napos, tiszta idő viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggel öltözzünk rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű extrém
Gombák magas
Tetőzik a parlagfű

A következő napokban a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék pollenjei közepes szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szinten lehet jelen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.