Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Folytatódik a decemberi kora tavasz!

Folytatódik a decemberi kora tavasz!

A Dunántúl délnyugati felén és helyenként az északkeleti határ közelében indulhat ködösen a nap, majd napközben a napsütésé lesz a főszerep

Szerdán De délnyugaton helyenként csak lassan oszlik fel a köd. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben reggel, délelőtt többfelé élénk lehet. Kora reggel -2, +6, napközben 6-12 fok valószínű.

Csütörtökön napos és ködös, rétegfelhős tájak váltakozhatnak, utóbbira főként északon, északnyugaton számíthatunk. Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő a ködös tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délnyugati szél. A maximumok 4 és 13 között alakulnak, a tartósan ködös, szürke tájakon lesz hidegebb.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, ekkor főként északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. A délnyugati szél keleten és a Dunántúl déli felén többfelé megélénkül. Napközben 5 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén is marad az enyhe idő, de már jobban megközelítik a frontok a térségünket, emiatt többfelé feltámad a szél, erős, a Dunántúlon vasárnap viharos lökések is lehetnek. Nagy csapadékra nem kell számítani, de kisebb záporok előfordulhatnak. Délutánonként továbbra is 5-13 fokot mérhetünk.

Hójelentés
Bánkút 3 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 16 cm
Mátraszentistván 60 cm
Sátoraljaújhely 3 cm
Visegrád -


Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az enyhe idő, havazás továbbra sem jön.

Orvosmeteorológia

Éjjel egy hidegfront súrolja térségünket, így szerdán gyenge hidegfronti hatással kell számolni.

Fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, csökkenhet a vérnyomás.

Hajnalban, reggel a ködös, nyirkos tájakon a kopásos eredetű ízületi panaszok is felerősödhetnek.

A köd egy része délnyugaton csak lassan oszlik fel, az itt élők bágyadtabbak, lehangoltabbak lehetnek.

Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni és egy nagyot sétálni.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerda hajnalban reggel délnyugaton nagy területen, északkeleten helyenként pára, illetve köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Napközben a köd egy része délnyugaton csak lassan oszlik majd fel, máshol napos időre, száraz utakra készülhetünk, így leginkább a napszemüvegekre lehet szükség vezetés közben.

Az ország északi-északkeleti felén a nyugati-északnyugati szelet kora délutánig helyenként élénk lökések kísérhetik, melyek kis mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.