Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Augusztus 07. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ferenc pápa a modern média veszélyeire figyelmeztetett

Ferenc pápa a modern média veszélyeire figyelmeztetett

Valószínűleg túl sok fiatal túl sok órát tölt el haszontalan dolgokkal - mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa a haszontalannak ítélt tevékenységek közé sorolta az interneten vagy okostelefonon folytatott csevegést, a televíziós szappanoperák bámulását és az olyan technológiai vívmányok használatát, amelyek elvonják a figyelmet az igazán fontos dolgokról.

Ferenc pápa arra buzdította egy római ministráns zarándoklat 50 ezer résztvevőjét, hogy ne fecséreljék idejüket internetre, okostelefonra és televízióra, hanem foglalkozzanak gyümölcsözőbb tevékenységekkel.

'Valószínűleg túl sok fiatal túl sok órát tölt el haszontalan dolgokkal' - mondta a katolikus egyházfő kedden a papoknak az oltár szolgálatában segédkező gyerekekhez intézett rövid beszédében.

'Életünk időből áll, és az idő Isten ajándéka. Ezért fontos, hogy azt jó és gyümölcsöző tevékenységekre használjuk' - figyelmeztetett.

A pápa az általa haszontalannak ítélt tevékenységek közé sorolta az interneten vagy okostelefonon folytatott csevegést (chatting), a televíziós szappanoperák bámulását és az olyan technológiai vívmányok használatát, amelyek megkönnyítik ugyan az életet és javítják az életminőséget, de 'elvonják a figyelmet az igazán fontos dolgokról'.

A 77 éves egyházfőnek több nyelven működő Twitter-fiókja van. Ezt a közösségi internetes oldalt először közvetlen elődje, XVI. Benedek használta 2011-ben, akinek angol nyelvű fiókját 4,3 millió ember követte. A nyugalmazott pápa Isten ajándékának nevezte az internetet, de arra is figyelmeztetett, hogy a digitális közösségi média felgyorsult világa nyugalmat, reflexiót és érzékenységet igényel, 'ha azt akarjuk, hogy ne az eszközök, hanem az emberek hálózata legyen'.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.