Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 15. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Feltámad a szél, kisüt a nap a front mögött.

Feltámad a szél, kisüt a nap a front mögött.

Az éjszakai kiadósabb esőt követően.Változóan felhős-napos időben lesz részünk, helyenként eső, zápor továbbra is kialakulhat, néhol akár az ég is megdörrenhet.

Szerdán Reggelre a szélcsendesebb tájakon pára, köd képződhet. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél, helyenként viharos széllökésekre is számítani kell. Kora reggel 5-11, napközben 11-17 fokra van kilátás.

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb keleten, északkeleten fordulhat elő néhol gyenge eső, zápor. Több helyen élénk, néhol erős lehet a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -2 és +7, délután 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken beborul felettünk az ég és sokfelé alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A magasabb hegycsúcsokon vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. Mérsékelt, több helyen élénk lesz a délies szél, este pedig megerősödik az északnyugati szél a Dunántúlon. A csúcshőmérséklet 6-13 fok között alakulhat.

Szombaton kifejezetten szeles időre van kilátás. Az ország nyugati felén viharossá fokozódhat az északnyugti szél. A Dunántúlon lehet naposabb, keleten felhősebb idő, ott még eső, a hegyekben havas eső, kisebb havazás is előfordulhat, míg a Dunántúlon helyenként lehetnek záporok, hózáporok. Hideg lesz, napközben is csak 3-8 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfronti hatás érvényesül, így az arra érzékenyeknél görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A tüneteket az erős, viharos szél is fokozhatja, valamint emiatt ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk, csökkenhet a hő- és komfortérzet.

A naposabbra forduló idő viszont jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözködjünk melegen, rétegesen, sokfelé nagy lesz a megfázásveszély.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Éjjel sokfelé esőtől, záporoktól csúszhatnak az utak, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést, majd szerdán napközben már nem várható jelentős csapadék, csak helyenként fordulhatnak elő záporok.

A naposabbra forduló időben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Sokfelé erős, a Dunántúl északi felén és a Dunakanyar környékén viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet, melyek jelentősebb mértékben csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel a szélcsendesebb tájakon pára-, ködfoltok okozhatnak átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Olvasóink csoportja:https://www.facebook.com/groups/infonograd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.