Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 22. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Feltámad a szél, de sokat fog sütni a nap.

Feltámad a szél, de sokat fog sütni a nap.

Elvonulnak a felhők, és ismét többfelé lesz napos az idő. Jelentéktelen csapadék legfeljebb reggel délen fordulhat elő, illetve ekkor még többfelé párás, ködös lehet a levegő.

Szerdára Az északias szelet többfelé élénk, erős, északkeleten néhol viharos lökések kísérhetik. Kora reggel 0, +7, napközben 3-11 fok várható, a szeles időben azonban sokkal hidegebbnek érezhetjük majd a levegőt.

Csütörtökön kezdetben kevesebb, délután több napsütés ígérkezik. Csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, északon, északkeleten helyenként megerősödik. A reggel kifejezetten csípősnek ígérkezik, országos fagy várható -6, -1 fok közötti minimumokkal, de a fagyzugokban -8, -7 fokig hűlhet a levegő. Délután mindössze 3-9 fok valószínű.

Pénteken egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben hózáporok alakulhatnak ki. Szakadozott lesz felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok várhatóak. A nyugati, északnyugati szél a déli tájak kivételével többfelé megerősödhet. Napközben 5-11 fokra van kilátás.

A hidegfront mögött hétvégén. Téliesre fordul az időjárás, szombaton már csak 2-7, vasárnap 0, +5 fok közötti maximokat mérhetünk, ezen a napon reggel pedig már országszerte fagyni fog. A több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulások várhatók elszórt záporokkal, majd egyre inkább hózáporokkal. A hétvége folyamán sokfelé erős lesz az északnyugati szél.

Még nem jön a hó

Szerdán és csütörtökön szárazabb időre van kilátás, csapadék nem várható. Pénteken télies fordulatot hozó hidegfront érkezik, hétvégén elszórtan már lehetnek hózáporok.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem várható fronthatás, viszont sokfelé szeles lesz az idő, különösen nyugaton és északkeleten, ez sok embernél okozhat ingerültséget, zavartságot, fáradékonyságot, de jellemző lehet az erős, görcsös fejfájások, kiugró vérnyomás értékek és az ízületi problémák jelentkezése is.

Ezek mellett csökkenhet a hő- és komfortérzet.

Egyre többfelé kisüt viszont a nap, ami kedvező hatással lesz közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán eleinte délen még előfordulhatnak vizes, csúszós útszakaszok, máshol többfelé pára, köd csökkentheti a látótávolságot.

Napközben egyre többfelé kisüt a nap, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni.

Sokfelé feltámad, nyugaton és északkeleten megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északias szél, ami jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.