Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 21. 17:30, szerda | Helyi sport
Forrás: M4SPORT

Félidejéhez érkezett a bahreini F1-es teszt nyitónapja.

Félidejéhez érkezett a bahreini F1-es teszt nyitónapja.

Max Verstappen nagy fölénnyel húzta be az elsőséget az első négy órában.

Egy Mercedes vezetésével rajtolt el a 2024-es téli teszthét. George Russell volt az első, aki pályára hajtott a napsütötte Bahreinben, ahol kellemes, 24 fokos melegben, ám egyes kanyarokban kellemetlen széllel vette kezdetét a kilométergyűjtögetés a jövő heti idénynyitó előtt.

Az első órában Fernando Alonso nevét láthattuk a legtöbbet a tabella élén, ám magyar idő szerint 9 órakor már Charles Leclerc volt az első egy 1:33,658 másodperces, 3-as gumin futott idővel.

A Red Bull ekkortájt még bajlódott az alaposan átalakított RB20-asának tapadásával és vezethetőségével, ám fél 10 után Max Verstappen – szintén a 3-as gumin – javítani tudott, és átvette a vezetést egy 1:33,385 másodperces körrel.

A holland innentől igazán belelendült, szorgosan gyűjtötte a kilométereket, majd fél 11 körül egy kisebb autóállítás után 1:32,548 másodpercre faragta a legjobb idejét, amivel fölényesen vezetett az ebédszünetig.

Charles Leclerc a Red Bull élre ugrása után javítani ugyan tudott a legjobbján, ám a vezetést nem sikerült visszavennie. A hátránya 0,7 másodperc volt. Ferrarija a nap során sokszor fehér füstjelekkel adta a világ tudtára, hogy nem érzi teljesen jól magát a bahreini féktávokon.

A nap első felének legszorgalmasabb versenyzője Fernando Alonso lett, aki az első négy óra alatt könnyedén túlszárnyalt egy versenytávot, és csaknem 80-szor szelte át a szahíri célvonalat. Az Aston Martin jól viselkedett a pályán, és megbízhatóan is körözött a spanyollal, aki Leclerc-től bő egy tizedmásodperccel maradt el a harmadik helyen.

A kétszeres világbajnok már – több riválisához hasonlóan – komolyabb hosszú etapokat is teljesített az AMR24-gyel.

A McLaren napja kissé döcögősen indult. Oscar Piastri másfél óra után a legkevesebb körrel állt, aztán a második óra második felében feliratkozott az eredményjelzőre. Később gyorsulnia is sikerült, így a 4. időeredmény lett az övé. Verstappentől már másodpercen kívül van.

Az ausztrál mögött Cunoda Juki neve áll fel az 5. helyen. Az új RB-vel 11 óra előtt futotta a legjobb körét, nagyjából egy időben Piastrival, aki 0,4 másodperccel volt jobb nála a 3-as gumikeveréken.

Nem volt problémamentes a Mercedes első négy órája. George Russell 9 óra után bő egy órára eltűnt a garázsban. Csapata be is zárkózott, mivel lekerült a motorborítás. A hírek szerint a hibridrendszerrel adódtak problémák, ezt kellett orvosolniuk.

A brit az utolsó óra végén tudott elmozdulni a 9. pozícióból, 1:34,230 másodperces köre a 6. helyre volt elég. Az 1,7 másodperces lemaradása egyelőre nem fest valami jól.

A mezőny második felében Valtteri Bottas a 7. idővel és 68 körrel zárt, megelőzve Alexander Albont. A Williams versenyzője alatt az utolsó félórában megállt az autó, ám meglepő módon az FIA nem adott ki piros zászlós jelzést.

A thai alatt a célegyenes elején szállt el a hajtás, majd az első kanyar után kormányozta le az FW36-osát a pályáról. Sokáig próbálkozott az autó újraindításával, ám végül megérkeztek az ezt addig türelmesen szemlélő pályabírók, és kitolták a gépet a pálya megnyitásánál.

A Williams jelezte, műszaki probléma okozta a megállást, vagyis nem arról volt szó, hogy az autóból egyszerűen kifogyott az üzemanyag.

Piros zászló tehát nem volt az első négy órában. hibák azonban igen. Több blokkolós elfékezés mellett pár kicsúszást is láthattunk, például Esteban Ocontól, aki a 9. helyen zárt az Alpine-nal. Az efféle problémákat bizonyos kanyarokban a hátszél provokálta ki.

Az utolsó helyen Kevin Magnussen zárt a Haasszal, aki 65 kört teljesített, miközben a „délelőtt” közepén volt egy kisebb kényszerszünete, a hírek szerint az üzemanyag-rendszer problémája miatt.

A gyakorlás magyar idő szerint 13 órakor folytatódik. Max Verstappenen és George Russellen kívül minden versenyző a csapattársának adja át a volánt az utolsó négy órára. A 17 órás leintés villanyfényél éri majd a mezőnyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 10:00, péntek | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Fokozott a rendőri jelenlét a Hungaroring környékén.

Folyamatos a fokozott rendőri jelenlét Mogyoród térségében a péntek reggel megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéjén - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

2024. Július 19. 09:00, péntek | Helyi sport

Brazíliában folytatódik a FIA TCR World Tour.

Ebből a pozícióból várom a barzil hétvégét Interlagosban.

2024. Július 18. 13:39, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Megjósolhatatlan a mogyoródi verseny kimenetele.

Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek a papírforma és az erőviszonyok alapján a háromszoros világbajnok Max Verstappen az esélyese.

2024. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi sport

Kékszalag - Elrajtolt a mezőny Balatonfüredről.

Elrajtolt az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj mezőnye Balatonfüredről.