Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 30. 19:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-DEBRECEN/DERENCSÉNYI ISTVÁN

Felavatták a BMW debreceni képzési központját.

Felavatták a BMW debreceni képzési központját.

Papp László polgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Szabó Hajnal Csillag tanuló, Ilka Horstmeier, a BMW AG igazgatósági tagja és Hans-Peter Kemser, a BMW Hungary Manufacturing elnö vezérigazgatója

Ünnepélyesen is megnyitották a BMW debreceni gyárának képzési központját .Az átadón Szijjártó Péter többek között arról beszélt, hogy a BMW a legmodernebb technológiáját hozza Debrecenbe.Ez több, mint egy épület, hiszen a legfontosabbakról, az emberekről szól.

Több mint 30 éve dolgozom a BMW-nél, így nyugodtan elmondhatom: a BMW sikertörténete a munkavállalóinak sikertörténete, akik elszántan, megfelelő hozzáállással és a legnagyobb szakértelemmel állnak nap mint nap a feladatokhoz. fogalmazott Ilka Horstmeier. Kiemelte, ahhoz, hogy a német óriáscég továbbra is bajnok legyen, kiváló szakemberekre van szükségük. Ezért fektettek a tavalyi évben is mintegy 300 millió eurót a képzési programjukba. Hozzátette: száz debreceni diákkal kezdték meg a képzést szeptemberben, de mire beindul a gyár termelése, a létszám eléri a 300 főt. – A képzési program végén pedig valamennyi tanulóinknak végleges munkavállalói szerződést kínálunk majd. De nem csak munkalehetőséget, karriert is biztosítunk számukra. Elmondta, hogy a debreceni fiatalok lesznek azok, akiknek nevéhez fűződnek majd a Neue Klasse és Vision Dee első darabjai két éven belül.

A BMW korszakváltása elindult, s ebben a debreceni gyár kapja a főszerepet. Nem csak egy újabb modell, hanem egy új generáció készül itt. Van egy kínai mondás: „Élj izgalmas időkben!” Azt hiszem, ez most túl jól sikerült. Izgalmasan alakul a világ körülöttünk. Az elmúlt években több válsággal is szembe kellett nézzünk, s ezek hiába nem a gazdaságból indultak ki, a végén mégis ez állt a feje tetejére – fogalmazott beszéde elején Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kifejtette, az elmúlt 3 és fél évben kétszer mondhattuk azt, hogy új világgazdasági korszak érkezett el, de egy folyamat stabilan halad előre: az elektromos járműipar forradalma. Rámutatott: a keleti és a nyugati nagyvállalatok Magyarországon találták meg a nyugodt együttműködés lehetőségét. Itt találhatóak Európa legalacsonyabb adói, a legkedvezőbb beruházási környezet és külkapcsolati stratégia. A BMW Magyarországra érkezése fontos mérföldkő. Azon három ország közé kerültünk – Németország és Kína után –, ahol a három top német prémium autómárka jelen van. A BMW-vel pedig jelentős kínai beruházási-áramlat érkezett.Elmondhatjuk, hogy a top tíz kínai akkumulátorgyártó vállalat közül öt is hazánkba érkezett, érkezik – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Mindezekkel pedig nem csak új munkahelyek létesültek, de a legmodernebb technológia is hazánkba érkezett. A BMW a legmodernebb technológiáját hozza Debrecenbe, ahol teljesen új, eddig nem létező platformok gyártását kezdi meg hamarosan. Ez őszintén kifejezi azt, hogy mekkora a magyar emberekbe, a magyar munkavállalókba vetett bizalom. A világ most Debrecenre figyel. Olyan dolgok vannak itt most előkészítés alatt, amelyek új korszakot nyitnak az autóipar, a közlekedés történetében.Büszkén mondhatom, hatalmas elismerés Debrecennek és a magyar szakemberek felé, hogy a BMW itt hatja végre korszakváltását fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere. Elmondta, a mai nappal a jövőbe léptünk, s a következő évtizedekben a debreceni fiatalok elindulnak karrierük csúcsa felé.A képzési központ diákjai a debreceni gyárral kaptak esélyt arra, hogy otthonukhoz közel, Debrecenben építsenek karriert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.