Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 20. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Fagyosan indul a reggel!

Fagyosan indul a reggel!

Szakadozott lesz a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk.

Kedden Délelőtt nyugaton, később a Dunántúlon és északon többfelé, másutt elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. A Tiszántúl kivételével sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél. 9 és 14 fok közötti maximumokra van kilátás.

Szerdán északkeleten, keleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor; másutt napközben sok napsütésre számíthatunk. Estére nyugat felől viszont vastagabb felhőtakaró érkezik. A nyugatias szél sokfelé élénk lesz, hajnalban -2 és +3 fok, míg napközben 9-15 fok várható.

Csütörtökön marad az erősen felhős, borongós idő, de legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő. A déli, délnyugati szél délután megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A maximumok 10 és 16 fok között alakulhatnak.

Pénteken marad a szeles idő, erős, helyenként viharos délies széllökésekkel. Sok lesz felettünk a felhő, eleinte északnyugaton, majd később a középső és az északi országrészben is szükség lehet az esernyőkre. Megszűnnek a hajnali fagyok, s a délután is enyhe lesz, 10-17 fok közötti csúcshőmérsékletekkel.

Orvosmeteorológia

Kedden is még gyenge hidegfronti tünetekre panaszkodhatnak az érzékenyebbek, az érintettek körében elsősorban fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A helyenként nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák, valamint görcsös panaszok felléphetnek.

A szelesebb, nyugati és középső tájakon élők körében erősebb fejfájás, ingerültség és feszültség jellemző lehet.

Öltözzünk rétegesen, reggel többfelé fagyhat, így könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Kedden a felhőátvonulásokból sokfelé kialakulhat kisebb eső, zápor, ezek környezetében átmenetileg vizes, csúszós utakkal találkozhatunk.

A keleti régiókat leszámítva sokfelé élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:36, péntek | Helyi

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.