Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 04. 02:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:HAJÓSI MIKLÓS

Fagyos reggel, szeles délután!

Fagyos reggel, szeles délután!

Az ország északnyugati felén napos-gomolyfelhős, délkeleti felén felhős, borongós idő körvonalazódik.

Kedden Délkeleten kisebb eső, havas eső, helyenként havazás is előfordulhat. Az északi-északkeleti szelet sokfelé erős, északkeleten és nyugaton viharos lökések kísérhetik. Hajnalban -6, +1, napközben 3-9 fok várható.

Szerdán számottevő csapadék sehol sem várható, többfelé a nap is kisüt, leghosszabb időre északon-északkeleten. Elsősorban fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, mely napközben dél felől megvastagodhat. Az északi szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és keleten, északkeleten erős lesz. Hajnalban -7, +1, napközben 5-10 fokot mérhetünk.

Csütörtökön keleten, északkeleten fordulhat elő vegyes halmazállapotú csapadék, nyugaton, délnyugaton viszont sokat süthet a nap. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé és helyenként északkeleten erős lehet. Hajnalban -7, 0, napközben északkeleten 3-5, máshol 6-11 fokra számíthatunk.

Pénteken túlnyomóan felhős időre van kilátás, helyenként kisebb eső is előfordulhat. Az északnyugati szelet még főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban -1, +5, napközben 6-13 fokra számítrhatunk. Húsvétra melegszik az idő.

Orvosmeteorológia

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a keleti tájakon.

Emiatt mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak.

A hideg időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, melyek a borongós, csapadékos keleti, délkeleti tájakon egész nap fennállhatnak.

Fejfájás, izom- és hasi görcsök, végtagfájdalmak jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

A tüneteket a sokfelé erős, viharos szél is fokozhatja, illetve emiatt alacsonyabb lesz a hő- és komfortérzetünk, türelmetlenebbek, nyugtalanabbak lehetünk.

Nyugaton, északnyugaton a sok napsütés viszont jó hatással lehet a hangulatra.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris közepes
Nyár közepes
Juhar közepes
Fűz közepes
Gyertyán alacsony
Nyír közepes
Gombák nincs

Fotó: Hajósi Miklós (Várva várt húsvét) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.