Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 06. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Fagyos reggel, délután havas eső!

Fagyos reggel, délután havas eső!

Kelet, északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet.

Csütörtökön kelet, északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, naposabb időszakok a Dunántúlon lehetnek. Az ország keleti-északkeleti harmadán eső, havas eső, havazás egyaránt kialakulhat. Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban -7 és 0, napközben északkeleten 2 és 5, máshol 6 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken a nyugati és délnyugati tájak kivételével sokfelé kialakulhat eső, helyenként havas eső, kezdetben északon és északkeleten havazás is. A Dunántúlon és a középső tájakon még többfelé élénk, néhol erős lehet az északnyugati szél. Hajnalban -3 és +3 fok közötti minimumokra van kilátás. Napközben 3 és 12 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékeket.

Szombaton a felhős, borongós időben többfelé várható eső, zápor. Már csak néhol lehet élénk a szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 5-9 fok valószínű.

Húsvét napjain többfelé takarhatják felhők a napot, de már naposabb tájakkal is találkozhatunk. Helyenként eső, zápor előfordulhat. Hétfőn többfelé élénk, nyugaton erős lehet az északias szél. Vasárnap 8 és 13, hétfőn 11 és 17 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, így fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, alvászavar, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Az idősek és a keringési panaszokkal küzdők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést, valamint a stresszt.

A fagyos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, napközben pedig gyulladásos jellegű ízületi problémák is jelentkezhetnek.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a felhősebb idő lehangoltságot okozhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris alacsony
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz közepes
Gyertyán alacsony
Nyír közepes
Gombák alacsony
Alacsony pollenterhelés várható

A hét első felében a lehűlés hatására a pollenterhelés viszonylag alacsony, azonban egyre több allergén növény virágpora van jelen a levegőben.

A nyír, a nyár, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, a kőris, a juhar, a gyertyán és a platán virágporának mennyisége az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Fotó: Berendi Tibor. Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.