Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 30. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Fagyos, ködös reggel jön.

Fagyos, ködös reggel jön.

Sokfelé indul párásan, ködösen a nap. Zúzmarás ködre is számíthatunk. Északon, valamint a középső és keleti tájakon akár egész nap megmaradhat a köd és az alacsony szintű rétegfelhőzet.

Kedden Máshol többnyire napos idő várható, esni sehol sem fog. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban -8, 0 fokot mérhetünk. Délután a napos tájakon 5-8, a tartósan ködös, felhős körzetekben 0-4 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerda reggelre is sokfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, helyenként napközben is tartósabban ködös, szürke időre van kilátás. Máshol változóan napos-felhős idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék továbbra sem várható, de szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -7, -1 fok közé hűl a levegő. Napközben 4-9, a tartósan ködös tájakon 0-3 fok közötti csúcshőmérséklet valószínű.

Csütörtökön beborul az ég és egy hidegfront hatására egyre többfelé elered az eső. Északkeleten késő délutántól vegyes halmazállapotú csapadék is kialakulhat. A nyugatias szél főként északon, északkeleten lehet élénk, erős. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat, északkeleten maradhat hidegebb az idő.

Pénteken többnyire felhős időre, szűrt napsütésre van kilátás. Délután egy melegfrontnak köszönhetően ismét több helyen, főként a Dunántúlon alakulhat ki eső. Az északnyugati többfelé megerősödik. A csúcshőmérséklet 4-9 fok között valószínű.

Szombatra változóan felhős-napos, sokfelé szeles idő körvonalazódik számottevő csapadék nélkül. A délutáni órákban 7 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás.

Enyhébb napok jönnek

A következő napokban havazás nem várható. Átmenetileg búcsút inthetünk a havas télnek.

Orvosmeteorológia

Kedden fronthatás nem várható, de a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél továbbra is előfordulhat enyhe migrén, fejfájás.

Emellett jelentős lesz a napi hőingadozás, ami vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét kialakulásához vezethet.

A reggeli fagyos, ködös időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák, melyek a tartósan ködös területeken akár egész nap fennállhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, de a tartósan felhős, ködös tájakon rossz közérzet, tompaság, levertség is jelentkezhet Öltözzünk melegen, a fagyos, nyirkos időben könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedd reggelre többfelé képződik pára-, köd, zúzmarás köd, emiatt korlátozott látásiviszonyokra, síkos útszakaszokra is készülni kell az útnak indulóknak.

Napközben az ország nagy részén több órára kisüt a nap, érdemes lesz napszemüveget viselni.

Maradhatnak azonban tartósan ködös, párás területek főként északon, északkeleten.

A délkeleti szél északnyugaton élénk, erős lehet, ami kissé lecsökkentheti a járművek menetstabilitását.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.