Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 01. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI/BELGRÁD

Evezős vb - Öt magyar egység az olimpiai kvalifikációs versenyen.

Evezős vb - Öt magyar egység az olimpiai kvalifikációs versenyen.

Öt magyar egység indul a vasárnap rajtoló olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságon, Belgrádban.

A normálsúlyúaknál Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban, Simon Béla és Juhász Adrián a kormányos nélküli ketteseknél, míg Pető Zsolt a paraevezősök PR1 kategóriájában szerezhet kvótát a jövő évi párizsi játékokra.
"Az olimpiai számokban ez a két hajóegység Magyarországon a csúcs. Bendegúz számában lesz a legtöbb induló, de fizikálisan is ő van a legjobb állapotban. Náluk kilenc kvótát osztanak az első körben, és ő is benne van abban a legjobb húsz versenyzőben, aki bármikor megszerezheti az indulási jogot" - mondta az MTI-nek Lőrincz Attila szövetségi kapitány, majd hozzátette: a szerencse és a taktika is hatalmas szerepet fog játszani a kvótaszerzésben, mivel sok múlik majd a sorsoláson és a rutinos versenyzésen.
A sportvezető szerint a Simon-Juhász kettős jobb állapotban van, mint tavaly volt, és ha meg tudják közelíteni a júliusi országos bajnokságon elért idejüket (6:19.14 perc), akkor esélyesek lehetnek a 11 párizsi hely egyikére.
Az ötkarikás programban nem szereplő versenyszámokban a kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban, illetve a szintén kontinensbajnok, tavaly vb-2. Furkó Kálmán, Szabó Bence duó a könnyűsúlyú ketteseknél éremesélyesként utazik a szerb fővárosba.
"Egyetértek Galambos Péter nyilatkozatával, mi is nagyon szeretnénk, ha fel tudna állni a dobogóra" - utalt Lőrincz az MTK Budapest honlapján csütörtökön megjelent Galambos-interjúra, melyben az éremlatolgatás mellett a 36 éves evezős azt is elárulta, hogy benevezett a vb után októberben sorra kerülő Spar Budapest Maratonra.
"A ketteseknél reális elvárás lehet a második hely, de nem szeretnék nyomást helyezni rájuk" - tette hozzá a kapitány, majd kiemelte, hogy mindkét könnyűsúlyú egység kifejezetten jól teljesít rossz körülmények között, és az idei eredményeik alapján minden lehetőségük megvan odaérni a dobogóra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.