Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 08. 18:21, szombat | Helyi
Forrás: MTI/FOTÓ: CZUCZ BÁLINT

Evezős ob - Galambos Péter ismét magabiztosan nyert könnyűsúlyú egypárban.

Evezős ob - Galambos Péter ismét magabiztosan nyert könnyűsúlyú egypárban.

Galambos Péter, a könnyűsúlyú egypár kétszeres Európa-bajnoka nyerte a versenyszámot az evezősök idei, 124. országos bajnokságán, a vasárnapig tartó szegedi esemény harmadik versenynapján.

A Maty-éren nyolc újabb felnőtt bajnokot avattak szombat délután. Elsőként a női kétpár döntőjére került sor, amely után Preil Vivien és Papp Sarolta duója állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ugyanebben a számban a férfiaknál - a nap zárásaként - a Szklenka Bence, Ács Kristóf kettős diadalmaskodott.
A könnyűsúlyú egypárok versenyében Galambos Péter magabiztos 2.5 másodperces előnnyel ért célba Bridge Henry előtt, a nőknél pedig Abid Syham még ennél is többet dolgozott ki, hat másodpercet vert közvetlen üldözőjére.
A férfi kormányos nélküli négyeseknél a Boros Olivér Benedek, Kerekes Krisztián, Hopp Márton Péter, Koncsik Dominik összeállítású csepeli négyes nyert szoros versenyben a ferencvárosi kvartett előtt. Női négyesben viszont aranyérmet ünnepelhettek a zöld-fehérek a Maticsek Lizett, Elekes Zsófi, Molnár Anna Ildikó és Pilisy Zsanett alkotta csapatnak köszönhetően.
Az amatőrök között a nőknél a VVSI, míg a férfiaknál a Fővárosi Vízművek kettőse szerzett magyar bajnoki címet.
A program vasárnap a férfi és női könnyűsúlyú kettesek és kétpárok versenyeivel, valamint a négypár és a nyolcas döntőkkel folytatódik.

Eredmények:
a szombati győztesek:
férfiak:

könnyűsúlyú egypár (17 induló): Galambos Péter (MTK Budapest) 7:26.37 p
kétpár (o. sz./18): Szklenka Bence, Ács Kristóf (Vác Városi EC) 6:41.61
négyes (o. sz./14): Csepel Evezős Klub (Boros Olivér Benedek, Kerekes Krisztián, Hopp Márton Péter, Koncsik Dominik) 6:11.69
nők:
könnyűsúlyú egypár (15): Abid Syham (Ferencvárosi EC) 8:11.14
kétpár (o. sz./12): Preil Vivien, Papp Sarolta (BEE) 7:43.36
négyes (o. sz./9): Ferencvárosi EC (Maticsek Lizett, Elekes Zsófi, Molnár Anna Ildikó, Pilisy Zsanett) 7:34.21

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.