Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 13. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Esős, esernyős idő!

Esős, esernyős idő!

Virradóra és napközben is országszerte borongós, esős időre van kilátás.

Szerdán Szükség lesz az esernyőkre. Helyenként akár 20-30 mm csapadék is hullhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 10 fok között várható, délen lesz melegebb.

Csütörtökön elkezd elvékonyodni a felhőzet, a Tiszántúlon és északkeleten, valamint a nyugati régiókban lehetnek még erősen felhős, borongós területek. Elszórtan, elsősorban keleten-északkeleten lehet eső, zápor, este esetleg havas eső. A Dunántúl nagy részén és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Pénteken a Duna-Tisza közén és keleten lehetnek tartósabban felhős régiók, itt zápor, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. A naposabb tájakon élénk, helyenként erős lehet az északias szél. Kora délután 0 és 7 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szombatra többnyire napos időben lesz részünk, keletebbre lehet több felhő az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik. Ismét fagyosabb lesz a reggel, napközben pedig 0, +7 fok ígérkezik.

Hójelentés
Bánkút 22 cm
Eplény 70 cm
Kékestető 30 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 20 cm

Nem várható havazás

Enyhülés kezdődött, szerdán kiadós eső érkezik. Péntekre már újra hideg légtömegek áramlanak fölénk, akkor ismét előfordulhatnak hózáporok.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettős fronthatásra készülhetünk, emiatt az érzékenyebbeknék fejfájás jelentkezhet.

Emellett elsősorban keringési panaszok, gyakori rosszullétekkel társuló ingadozó vérnyomás fordulhat elő.

Sokaknál jelentkezhet szédülés, fáradtság.

Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán kiadós eső érkezik, helyenként fél, néhol akár 2/3 havi csapadék is lehullhat egy nap alatt, emiatt országszerte vizes, latyakos útszakaszokra készülhetünk.

Számottevő légmozgás nem várható.

A kettős fronthatás miatt sokaknál koncentrációs-zavar jelentkezhet, emiatt célszerűbb nagyobb követési távolságot tartani.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.