Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 25. 08:10, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Eső, zápor továbbra is kialakulhat.

Eső, zápor továbbra is kialakulhat.

Hosszabb napos időszakok délelőtt a Dunántúlon, délután keleten, délkeleten és a nyugati határ közelében lehetnek, máshol továbbra is a felhőké lesz a főszerep.

Vasárnap A nyugati, északnyugati országrészt leszámítva eleinte csak helyenként, délutántól délnyugat felől többfelé kialakulhat eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton és a Tiszántúlon szeles marad az idő. Sokfelé párás, ködös lesz a reggel. Hajnalban nyugaton néhol gyenge fagy nem kizárt, majd napközben 11 és 17 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn már több lesz a napsütés, erősebben felhős tájak eleinte északon, északkeleten, majd délutántól nyugaton lehetnek. Északon, északkeleten helyenként előfordulhatnak záporok. A délies szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként a Tiszántúlon erős lesz. Hajnalra a Dunántúl keleti felén, a Duna mentén és északon képződhet több helyen pára, köd. Reggelre 1 és 9 fok közé hűl, majd napközben 13 és 19 fok közé melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb.

Kedden az ország keleti felén van kilátás hosszabb napos időszakokra, a Dunántúlon a felhős időben elvétve kisebb eső, zápor kialakulhat. A délkeleti szél az ország középső harmadán lesz élénk. Délután 14-20 fokot mérhetünk.

A tavaszias, időnként szeles idő egész jövő héten kitart. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, délutánonként 13-20 fok várható. A napos időszakokat ugyan többször zavarhatja erős felhősödés, de csak kevés helyen alakulhat ki eső, zápor. Hajnalonként pára-, ködfoltok képződhetnek.

Orvosmeteorológia

Vasárnap már kettősfronti hatás terheli szervezetünket, emiatt mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek körében kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.

Leggyakoribbak a keringési panaszok, az ingadozó vérnyomás, szívpanaszok, mellkasi diszkomfortok, légzési nehézségek lehetnek.

Többeknél szédülés, rosszullét jelentkezhet, erősödnek a görcsös folyamatok.

Figyelmetlenebbek, fáradékonyabbak lehetünk, megszaporodhatnak a szorongásos, pánik-jellegű reakciók is.

A szelesebb nyugati-északnyugati és keleti tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap reggelre többfelé képződhet pára, köd, emiatt jelentősen lecsökkenhet a látótávolság.

A látási viszonyok délelőtt mindenhol javulnak.

Nyugaton, északnyugaton szárazak maradnak az utak, máshol estig csak helyenként, estétől délnyugat felől többfelé kialakulhat eső, zápor, emiatt vizesek, csúszósak lehetnek az utak, az intenzívebb záporokban vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

A délies szelet főként nyugaton, északnyugaton és keleten kísérhetik élénk, Sopron környékén akár erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Helyi

Sok napsütés, kevés felhő, folytatódó kánikula.

Hajnalban nyugaton néhol szemerkélhet az eső, majd napközben többnyire a napsütés lesz túlsúlyban.