Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2024. Február 12. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Eső, zápor még előfordulhat!

Eső, zápor még előfordulhat!

Reggel még sok felhő lesz felettünk. A keleti és nyugati tájak kivételével még több helyen lehet eső, zápor.

Hétfőn Délután már csak elszórtan, egyre inkább keleten és néhol nyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor, és ekkor már több helyen szakadozottá válik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Az északnyugati szelet többfelé élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérhetik. Kora reggel 3-7, napközben 10-15 fokot mérhetünk.

Kedden keleten lesz még több felhő az égen, itt fordulhat elő szórványosan kisebb eső, zápor, máshol a napsütés kerül előtérbe, csak időnként növekedhet meg a felhőzet. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 0, +7, kora délután 8-13 fok valószínű.

Szerdán túlnyomóan napos időre készülhetünk, valamivel több felhő keleten lesz az égen, de számottevő csapadék itt sem várható. A szél mérséklődik, már csak északkeleten élénkülhet meg. Hajnalban többfelé fagyhat, napközben 7-12 fokra számíthatunk.

Csütörtökön keleten napos idő várható, máshol nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kisebb eső főként a Dunántúlon fordulhat elő. A légmozgás nem lesz jelentős. Napközben 6-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken változóan, gyakran erősen felhősm lesz az ég, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Estefelé nyugaton eleredhet az eső. A Dunántúlon és a középső tájakon feltámadhat a légmozgás. Ezen a napon 7-14 fokra készülhetünk.

Bár pár fokkal visszaesik a hőmérséklet a következő napokban, de továbbra is folytatódik az évszakhoz képest enyhébb idő, a csapadék mindenhol eső, zápor formájában fog érkezni.

Orvosmeteorológia

Hétfőn a kettősfronti hatást fokozatosan hidegfronti hatás váltja fel, így kezdetben intenzív fejfájás, ingadozó vérnyomás, fáradtság jelentkezhet, majd délutántól egyre inkább a szédüléses illetve görcsös panaszok erősödhetnek fel, ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk.

A többfelé szeles idő fokozhatja a tüneteket, valamint a szél miatt romlik hő- és komfortérzetünk.

Öltözzünk rétegesen, a szeles időben könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn eleinte főként az ország középső harmadán , majd egyre inkább keleten csúszhatnak esőtől, záporoktól az utak, de egy-egy futó zápor délután nyugaton is előfordulhat.

Az északnyugati szél napközben egyre többfelé élénk, a Dunántúlon erős lehet, emiatt jelentősebb mértékben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Eleinte keleten lehetnek hosszabb napos időszakok, majd délutántól már többfelé szakadozottá válik a felhőzet, a napos időszakokban és tájakon érdemes lesz napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel a szélcsendesebb részeken átmenetileg pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?