Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 14. 04:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:viskárdi péter

Eső, zápor kialakulhat!

Eső, zápor kialakulhat!

Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően országszerte készülnünk kell esőre, Pénteken egy mediterrán ciklonnak köszönhetően országszerte készülnünk kell esőre, záporokra, néhol zivatarra is.

Pénteken Északkeleten délelőtt még kis időre kisüthet a nap, de utána ott is elkél majd az esernyő. A változó irányú szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. Hajnalban 2 és 11, délután 6 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet, nyugaton lesz hűvösebb, északkeleten, keleten melegebb az idő.

Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délies szél. Hajnalra 1 és 7 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 12 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de helyenként napos időszakokra is számíthatunk. Esőre, záporra, egy-egy zivatarra a Dunántúlon és a déli tájakon mutatkozik a legnagyobb esély. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmelegebb órákban 14-21 fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn és kedden is több tájegységünkön számíthatunk időnként esőre, záporokra, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél. Hétfőn 15 és 21, kedden 13 és 20 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Pénteken egyre nagyobb területen fog érvényesülni hidegfronti hatás, de kezdetben keleten, északkeleten még melegfronti tünetek is jelentkezhetnek.

Emiatt fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok és alvászavarok is előfordulhatnak, ugyanakkor a keleti, északkeleti tájakon élők kezdetben migrént, tompaságot, dekoncentráltságot és gyulladásos jellegű panaszokat is tapasztalhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a felhős, borongós, esős idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris közepes
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Nyír közepes
Platán közepes
Gombák nincs
Csökkenhet a pollenterhelés

A következő napok csapadékosabb időjárásának köszönhetően csökkenhet a pollenterhelés.

A platán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, esetenként a magas szintet is elérheti.

A nyír, a kőris, a fűz, a ciprus- és tiszafafélék közepes szinten lehetnek jelen, a nyár, a juhar és a gyertyán virágporának mennyisége pedig az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul.

Fotó: Szeberényi András (Két zápor közt...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.