Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 03. 08:08, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Eső, zápor jöhet.

Eső, zápor jöhet.

Reggel sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, majd napközben már szakadozottabb lesz a felhőzet, de ekkor is kialakulhat több tájegységünkön kisebb eső, futó zápor.

Szerda Nyugaton, északnyugaton maradhat szárazabb az idő. A délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban 1 és 8, napközben 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön többfelé indulhat záporokkal a nap, délen, délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Napközben az ország nagy részén sok lesz a napsütés, de helyenként futó záporok előfordulhatnak. A nyugatias szél az ország északi tájain és az Alföldön erős, néhol viharos lehet. Kora tavaszias időre számíthatunk 8 és 15 fok közötti maximumokkal.

Pénteken naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de estig számottevő csapadék sehol sem valószínű. A délies szél helyenként élénk lehet. A legmelegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hozhat többfelé csapadékot.

Szombaton több helyen esőre, záporokra van kilátás, de vasárnap délután, este a Dunántúlon már ónos esőre és havazásra is számítani lehet.

Vasárnap egyre nagyobb területen feltámad az északias szél, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, szombaton 5 és 15, vasárnap 2 és 11 fok között alakulhatnak a maximumok.

Hójelentés
Bánkút 1 cm
Eplény 20 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván 40 cm

Nem várható havazás

A következő napokban folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, havazás továbbra sem jön. Téliesebb fordulat leghamarabb hétvégén jöhet.

Orvosmeteorológia

Szerdán kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos- és a kopásos jellegű problémák is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Felerősödhetnek a légzőszervi panaszok is.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk rétegesen, ne hagyjuk otthon az esernyőket! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerda reggel sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, majd napközben már szakadozottabb lesz a felhőzet, de ekkor is kialakulhat több tájegységünkön kisebb eső, futó zápor, nyugaton, északnyugaton maradhat szárazabb az idő.

Emiatt az ország nagy részén számítani kell vizes, csúszós utakra.

A délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban, reggel a kevésbé szeles tájakon átmenetileg pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.