Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Május 02. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: VISKÁRDI PÉTER

Erősen fátyolfelhős, meleg tavaszi idő!

Erősen fátyolfelhős, meleg tavaszi idő!

A Dunántúlon borongós időre van kilátás.

Kedden Délutánra a középső majd keleti tájakon is megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként fordul elő kisebb csapadék, délután nyugaton egyre többfelé eleredhet az eső. A délkeleti szél az ország középső harmadán többfelé erős lehet, nyugaton pedig az északi szél támadhat fel. Délután 16-25 fok várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb.

Szerdán főként a dunántúli, középső és északi tájakon számítatunk többfelé esőre, záporra, másutt szakadozott lehet a felhőzet, csak kevés zápor fordul elő. A középső tájak kivételével élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között alakulhat, keleten, délkeleten lesz melegebb, míg a legalacsonyabb értékeket a tartósan felhős, csapadékos tájakon mérhetjük.

Csütörtökön és pénteken a napos-gomolyfelhős időben helyenként alakulhatnak ki gyenge záporok. Csütörtökön nyugaton és északkeleten az északi-északkeleti, pénteken északnyugaton a délies szél élénkülhet meg. A maximumok csütörtökön 18-22, pénteken 18-24 fok között alakulhatnak.

A következő hétvégén nem lesz zavartalan a napsütés, de hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Szombaton a Dunántúlon és északon van esély egy-egy zápor, zivatar kialakulásásra, vasárnap már több helyen, amelyek környezetében feltámadhat a szél. 20 fok feletti maximumokkal számolhatunk.

Orvosmeteorológia

Kedden kettős fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek, fejfájás, enyhe migrén, fáradékonyság, illetve koncentrálási problémák, vérnyomás-ingadozás előfordulhatnak.

A még napos keleti tájakon az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban erős lehet, így célszerű gondoskodni bőrünk védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Fűz alacsony
Nyír közepes
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék alacsony
Gombák nincs
Növekvő pollenterhelés

A melegedés hatására erősödött a pollenterhelés, egyszerre már nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben.

A platán, a nyír, a tölgy és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes, helyenként magas szintet érhet el.

Közepes szintet érhet el a fűz és a kőris virágporának mennyisége.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, de esetenként elérheti a közepes szintet.

Fotó: Viskárdi Péter ( Végr itt a jó idő....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.