Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 08. 00:37, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Erős, viharos széllel tör ránk a hideg!

Erős, viharos széllel tör ránk a hideg!

Hidegfront érkezik, amelynek hatására az északnyugatira, majd északira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérik.

Vasárnap A front szakadozott felhőzettel, kevés csapadékkal vonul át, kisebb eső, futó zápor többségében az északnyugati, valamint északkeleti, keleti megyékben várható. A csúcsértékek 17 és 26 fok között alakulnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de a front előrehaladtával a legtöbb helyen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Hétfőre virradóan az északi, északkeleti tájakon néhol már számíthatunk gyenge fagyra, helyenként talajmenti fagyra. A rövidebb napos időszakok után délután észak felől érkezik csapadék. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Napközben 14 és 21 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden helyenként futó záporok kialakulhatnak, miközben többfelé élénk, erős lehet az északnyugatira forduló szél. Napközben 16 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlását követően mindenhol számíthatunk hosszabb napos időszakokra, esni sehol sem fog. Helyenként élénk lehet a délies szél. 18-26 fokot mutathatnak délután a hőmérők, északkeleten lesz hűvösebb.

Orvosmeteorológia

Vasárnap markáns hidegfront terheli a szervezetet.

Erős, viharos széllel tör ránk a hideg.

Rövid idő alatt nagyot zuan a hőmérséklet, a jelentős hőingás keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, szédülést okozhat.

Mindezt a szeles idő fokozhatja, továbbá erős fejfájást, migrén idézhet elő.

Öltözzünk rétegesen, szélálló öltözetben!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék alacsony
Útifű nincs
Kenderfélék nincs
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű alacsony
Gombák magas
Gombák

Fokozatosan csökken a parlagfű pollenszórása, lecsengőben van a parlagfűszezon, koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

Alacsony koncentrációban van jelen a levegőben az üröm, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, a kender, az útifű, a lórom, az ernyősvirágzatúak, a rézgyom, a szerbtövis, illetve a ciprus- és tiszafafélék, a hárs és a fenyőfélék pollenje.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.